SPORTURI  »  JO 2012  »  MOZAIC

GALERIE FOTO True Blood » Cele mai sîngeroase imagini de la Jocurile Olimpice

Traseul de sînge. Rîurile roşii s-au unit pe faţa luptătorului venezuelean Ricardo Moreno // Foto: Reuters +4   FOTO
Traseul de sînge. Rîurile roşii s-au unit pe faţa luptătorului venezuelean Ricardo Moreno // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 11 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 august 2012 19:27

Curg rîuri de purpură la Londra. Sînge adevărat, sîngele curajului în lupta pentru medaliile olimpice.

Lupte, taekwondo, judo, box, sîngele a pictat chipurile combatanţilor în sporturile de contact, oferindu-le o aură eroică. Pasiunea a fost mai puternică decît durerea, rănile nu i-au oprit pe concurenţi în formidabila lor luptă pentru aurul olimpic.

ALTE ŞTIRI DE LA JO:

A trişat!
Înotătorul sud-african Cameron van der Burgh a recunoscut că a "furat" în finala olimpică de 100 m bras, în care a cucerit aurul şi a bătut recordul mondial (58.46). Într-un interviu apărut în Sydney Morning Herald, acesta a confirmat că a făcut 3 mişcări de delfin (în loc de una, cum permite regulamentul) şi la start, şi la întoarcerea în bazin la 50 m. "Dar nu mi-e teamă că mi se va retrage medalia. 99 la sută din înotători o fac", a încheiat Van der Burgh.

Au avut "roţile magice"
Francezii contestă avalanşa de medalii a britanicilor la ciclism: 12, dintre care 8 de aur! "Gazdele acestei Olimpiadei au găsit roţile magice, pe care n-au vrut să le arate nimănui. Plus alte subterfugii care i-au ajutat", a protestat Isabelle Gautheron (directorul lotului olimpic de ciclism a Franţei), sugerînd că e vorba de doping şi biciclete modificate. A fost contrazisă de însuşi premierul britanic David Cameron: "Nebunia franceză s-a declanşat din nou. Totul a fost curat. A fost cea mai verificată Olimpiadă din istorie".

Ceas de 500.000$
În finala de 100 m şi în serii la 200 m, Yohan Blake (foto) a sprintat purtînd la mîna dreaptă un ceas extrem de scump. Un unicat ce valorează o jumătate de milion de dolari realizat special pentru atletul jamaican în vîrstă de 22 de ani de ceasornicarul elveţian Richard Mille. Modelul se numeşte Tourbillion şi are culorile steagului jamaican: galben şi verde. Totuşi, la finala de la 200 m, Blake a renunţat la ceas.

"Am descoperit măreţia"
După ce au cucerit aurul olimpic la fotbal feminin (al 4-lea titlu la ultimele 5 ediţii ale Jocurilor), americancele au îmbrăcat tricouri albe cu un mesaj special: "Am descoperit măreţia". Mesajul a fost criticat inclusiv de compatrioţi. "Am descoperit măreţia. Dar nu şi modestia", a comentat Ben Rothenberg, de la New York Times.

Aur după 8 ani
Comitetul Internaţional Olimpic i-a oferit ieri oficial o medalie de aur ciclistului rus Viaceslav Ekimov pentru cursa de contracronometru de la Olimpiada din 2004 (Atena). Aceasta s-a întîmplat la un an după ce americanul Tyler Hamilton, depistat dopat, a returnat medalia Agenţiei Anti-Doping americane.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează