SPORTURI  »  JO 2012  »  GIMNASTICĂ

Încep finalele nervilor tari » Bitang: "Cine va claca în faţa emoţiilor va pierde!"

Mariana Bitang e optimistă: 3 medalii olimpice la aparate, poate şi un aur, ar fi un vis Foto: Raed Krishan (Londra)
Mariana Bitang e optimistă: 3 medalii olimpice la aparate, poate şi un aur, ar fi un vis Foto: Raed Krishan (Londra)

Articol de - Publicat duminica, 05 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 05 august 2012 01:02

Antrenoarea lotului feminin de gimnastică spune că în finalele pe aparate diferenţa dintre sportive este nesemnificativă


Între concursul la individual compus, desfăşurat joi seara, şi finalele pe aparate, care vor debuta azi, Mariana Bitang şi-a serbat ziua de naştere. Serbat este mult spus, pentru că nu a fost nici o petrecere. "Voi realiza că am îmbătrînit cu încă un an după Olimpiadă, probabil acasă. Acum nu pot să mă gîndesc decît la concurs", a mărturisit Bitang. Aceasta nu a scăpat însă de felicitări şi cadouri oferite de colegi, prieteni şi soţul său, Octavian Belu.

- Doamna Bitang, cum a fost concursul la individual compus?
- Cum să fie? Sandrei nu am ce să-i reproşez la paralele, pentru că este un aparat la care a lucrat doar în ultimele luni. Pentru ea a fost o repetiţie adevărată pentru finalele de la sol şi sărituri.

- Dar Larisa?
- Despre Larisa... acum regret că am lăsat-o în concurs pentru că a durut-o rău piciorul. A evoluat la jumătate din potenţial, dar ea şi-a dorit foarte mult să intre, să probeze cît poate să facă. Nu a vrut să regrete că a avut şansa de a fi în acel concurs şi nu i s-a permis. Dacă ar fi fost sănătoasă şi ar fi mers ca la toate celelalte concursuri la care a participat înainte de Olimpiadă, ea ar fi reprezentat fantasticul acestor întreceri. Sigur ar fi fost pe podium. Dar e tînără şi poate să mai prindă Rio 2016...

- Încep finalele....
- Da. Şi acestea vor fi finalele nervilor tari. În finalele pe aparate, de regulă, diferenţele valorice dintre sportive sînt extrem de sensibile. Aici va cîştiga cea care va reuşi să se mobilizeze cel mai bune. Lupta se va da în plan psihologic.

- La toate aparatele?
- Cred că există o singură excepţie, săriturile, unde americanca McKayla Maroney este clar detaşată. Dar ea nu face decît acest aparat. Nimic altceva.

Programul gimnastelor române în finalele pe aparate
Azi, ora 16:50 sărituri Sandra Izbaşa
Marţi, ora 16:47 bîrnă Cătălina Ponor, Diana Bulimar
Marţi, ora 18:23 sol Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor

Şi-a pierdut telefonul de ziua sa
Mariana Bitang nu a început foarte fericită ziua în care a împlinit vîrsta de 50 de ani. "Mi-am pierdut telefonul mobil, cel de-acasă, şi sînt extrem de nervoasă", a declarat antrenoarea. Aceasta nu-şi aminteşte unde a putut rătăci aparatul. "Cred că s-a întîmplat la masă, pentru că acolo am vorbit ultima dată la el. Sînt nervoasă pentru că pe el aveam toată agenda cu numere de telefon. Am sunat să-l blocheze. Mi-au reactivat un alt SIM, dar am pierdut toate telefoanele, iar acum nu mai ştiu cine mă sună", a mai spus Bitang.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
bazileon
bazileon  •  05 August 2012, 18:00

Iaca, nene, comentarii si comentatori - in frunte cu Bitanga! Pana la urma favorita s-a facut de maro si Izbasa a luat aurul!

andyschleck
andyschleck  •  05 August 2012, 16:15

Koczi :)))) evolutia Romaniei e pumnul in fata pe care trebuia sa il primeasca Suciu dupa ce l-a lasat acasa pe Dragulescu si i-a convocat pe parazitii astia...

neko00
neko00  •  05 August 2012, 12:01
Postat de mihnea80 pe 05 August 2012, 06:32

N-avem sanse la aur, nici la sarituri, nici la barna. Poate am fi avut la sol, daca exercitiul Sanderi ar fi fost mai cu priza la public, dar au dat gres cu alegerea piesei. Probabil vom lua un bronz la sol si atat.

Serios? O sa vezi ca Ponor ia aurul la barna. Nu prea cunosti acest sport daca vorbesti de priza la public, chiar nu inteleg la ce te referi prin asta, nu cred ca intelege cineva. Si al sol avem sanse, dar mai mici. La sarituri avem 0 sanse, Maroney face amanarul si e imposibil de invins.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează