SPORTURI  »  JO 2012  »  MARATON

Lidia Şimon, medaliata cu argint de la Sydney 2000 va alerga în al 5-lea maraton olimpic: "Să prind o zi bună"

Articol de - Publicat vineri, 20 iulie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 20 iulie 2012 15:42

Lidia Şimon spune că nu pleacă niciodată într-o cursă de maraton cu gîndul la medalie, ci îşi doreşte să se simtă odihnită şi plină de energie


Lidia Şimon împlineşte 39 de ani pe 28 august. Ea va alerga pe 5 august la al cincilea maraton olimpic al carierei. În total, nici nu mai ştie al cîtelea este. 42,195 înmulţit cu un număr de două cifre. La care se adăugă şi kilometrii, mult mai mulţi, alergaţi la antrenament, pe drumurile din România şi în ultimii ani prin munţii din Boulder. Trezit de dimineaţă, antrenament, acelaşi lucru în fiecare zi, ce a făcut-o pe Lidia să continue? Dorinţa de a cîştiga, plăcerea de a continua un lucru la care se pricepe. Azi urma să ajungă în capitala britanică, după un zbor de 11 ore pe ruta Denver-Washington-Londra. Acolo se va pregăti alături de soţul şi antrenorul său, Liviu, pentru una dintre cele mai importante curse ale carierei.

- Lidia, cum te simţi?
- Sînt bine fizic, dar au trecut anii peste mine, am îmbătrînit şi de aceea a trebuit să muncesc mai mult. Am dat tot la antrenamente, mai mult de atît nu puteam să fac.

- Este a cincea ediţie a Jocurilor Olimpice pentru tine.
- Da, sînt fericită că am ajuns la această cifră, mai ales că sînt singura maratonistă din lume care a ajuns pînă aici. Maratonul e o cursă care îţi consumă organismul, nu mulţi maratonişti adună multe ediţii pentru că e greu, mai ales dacă alergi de la început 42,195 km, aşa cum am făcut eu. Obiectivul meu este să termin între primele zece.

- Mai ai emoţii?
- Normal că da. Mă bucur foarte mult că am reuşit să fac baremul şi că s-a întîmplat tocmai în Japonia.

- Cu ce gînduri pleci spre Londra?
- Nici la Sydney, cînd am luat argintul, nu am pornit cu gîndul la medalii, de fapt, nu pornesc în nici o cursă cu gîndul la medalie. Sper ca totul să fie bine, să prind o zi în care să fiu odihnită, în care să nu mă doară nimic şi să mă trezesc plină de energie.

- Vineri eşti deja la Londra, mergi în Satul Olimpic?
- Nu, eu şi soţul meu am închiriat un apartament aproape de Parcul Olimpic şi o să merg în Sat cu trei zile înainte de cursă. Nişte prietenii ne-au ajutat acum trei săptămîni să luăm acest apartament şi singura noastră condiţie a fost să aibă bucătărie.

- De ce?
- Mie şi lui Liviu ne place să gătim.

- Ce mănînci zilele acestea?
- Carne de pui şi de vită la grill, paste, orez şi legume.

- De cîte ori pe zi mănînci?
- De trei ori pe zi. Dimineaţa, la prînz şi seara. Cînd vin de la antrenamente, în mijlocul zilei, mănînc puţin pentru că sînt foarte obosită, Masa de seară e baza. Dar nu mă îngraş, acum chiar am slăbit şi mai sus de 45 de kilograme nu mai urc. Încep antrenamentul cu 45 de kilograme şi după 25-30 de kilometri de alergat ajung acasă cu 43.

Rezultatele Lidiei Şimon la maratoanele olimpice
Atlanta 1996 locul 6
Sydney 2000 locul 2
Atena 2004 nu a încheiat cursa
Beijing 2008 locul 8

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
ex_pitesteanul
ex_pitesteanul  •  20 Iulie 2012, 19:51

succes, lidia!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează