SPORTURI  »  JO 2012  »  ÎNOT

Lochte 1, Phelps 0 » Primul duel dintre cei doi înotători a fost tranşat în favoarea lui Ryan

Un podium cu Lochte (aur), Pereira (argint) şi Hagino (bronz). Phelps aşteaptă o altă cursă pentru a lua medalie +1   FOTO
Un podium cu Lochte (aur), Pereira (argint) şi Hagino (bronz). Phelps aşteaptă o altă cursă pentru a lua medalie

Articol de - Publicat duminica, 29 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 28 iulie 2012 23:40

Duelul american de la 400 m mixt dintre Ryan Lochte şi Michael Phelps a fost cîştigat de primul. Phelps nu a urcat nici măcar pe podium.

Phelps cucerise această probă şi la Atena, şi la Beijing. Aseară însă, la Aquatics Centre din Londra, prima întîlnire mult aşteptată dintre cei doi colegi americani s-a terminat cu victoria lui Ryan Lochte (27 de ani).

De fapt, Phelps nici nu a reuşit să pună mîna pe vreo medalie. Intrat în finală cu cel de-al optulea şi ultimul timp din calificări, Michael Phelps (27 de ani) a înotat pe culoarul 8, drum de obicei defavorizat. Începutul a dat iluzia că Phelps, care rămîne, chiar şi cu înfrîngerea de ieri, cel mai valoros sportiv din istoria acestui sport, poate ridica pretenţii la podium.

Cei doi au întors aproape ca timp, dar apoi Phelps a rămas, încet-încet, în urma lui Lochte, care a terminat cursa în 4:05.18 minute. Dar nu numai în urma lui. Argintul a intrat în buzunarul brazilianului Thiago Pereira (4:08.86), iar medalia de bronz a fost agăţată de japonezul Kosuke Hagino (4:08.94), care are numai 17 ani.

Fără onoruri
Aşa că Phelps s-a trezit în postura nouă pentru el şi total neplăcută de a cădea în afara podiumului olimpic. Locul 4 pentru multiplul campion olimpic şi mondial, consemnat cu timpul de 4:09.28 minute, cu peste 4 secunde faţă de învingător. A fost şi o confirmare a faptului că, în ultima vreme, Lochte l-a tot întrecut pe Phelps la competiţiile importante fără ca la mijloc să fi fost mîna hazardului.

Phelps are 14 titluri olimpice, dintre care 8 cucerite la ediţia trecută a Olimpiadei, cea de la Beijing. Lochte are patru, incluzîndu-l aici şi pe cel cîştigat aseară.

16 medalii de olimpice are Michael Phelps, dintre care 14 de aur

12 titluri mondiale în bazin olimpic deţine Ryan Lochte

Record mondial spulberat
Chinezoaica Shiwen Ye (foto 2) a cîştigat aseară aurul la 400 metri mixt, cu timpul de 4:28.43 minute, ceea ce reprezintă un nou record al lumii în această probă. Performanţa precedentă aparţinea australiencei Stephanie Rice, 4:29.45 minute, şi data de la Olimpiada de la Beijing, din 2008. Podiumul de aseară a fost completat de americanca Elizabeth Beisel (4:31.27 minute) şi de o altă sportivă din China, Xuanxu Li (4:32.91).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
czl
czl  •  29 Iulie 2012, 11:05

Phelps fara costumul lui nu mai castiga nimic!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează