SPORTURI  »  JO 2012  »  CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA

Locul 10 pentru România » Naţionala de polo n-a trecut de grupe la Olimpiadă

Articol de - Publicat marti, 07 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 august 2012 23:27

"Naţionala" de polo a terminat turneul olimpic pe 10. Ieri, în ultimul joc la Londra, "tricolorii" au cedat 4-12 în faţa vicecampioanei mondiale, Serbia


Calificată după o pauză de 16 ani la Jocurile Olimpice, "naţionala" de polo a României a terminat la Londra pe locul 10. A învins doar Marea Britanie (13-4), fiind apoi bătută de SUA (10-8), Ungaria (17-15), Muntenegru (12-8) şi Serbia (12-4).

Ieri, în Aquatics Centre din Londra, România a făcut cel mai slab meci din toate cinci. "Poate şi pentru că a intervenit oboseala, Serbia e favorita numărul unu la titlul olimpic, şi poate faptul că nu mai aveam şanse să ajungem în sferturi", crede Tiberiu Negrean. Sîrbii au condus cu 6-1 la pauză şi cu 11-1 la începutul "sfertului" al patrulea, românii avînd un procentaj dezastruos: 5,3 la sută, 1 gol din 19 şuturi! În ultimele şapte minute însă, Iosep, Cosmin Radu şi Matei au mai îndulcit diferenţa.

Ultimul meci pentru Kovacs
Istvan Kovacs, tehnicianul care pregăteşte "naţionala" României din 2008, calificînd-o la Jocurile Olimpice, a stat ieri pentru ultima oară pe marginea bazinului, dîndu-le indicaţii tricolorilor. "El va pleca, din cîte ştiu eu, la Szolnok, în prima ligă ungară. Îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru noi. A fost un tehnician care a ştiut să ţină grupul în frîu, a ştiut ce să ne ceară şi ce să ne înveţe. Pentru asta merită respectul nostru", a declarat căpitanul Cosmin Radu.

"Prea bătrîni să ajungem la Rio"
Kalman Kadar, unul dintre veteranii echipei, 33 de ani, crede că România a dat totul în turneul olimpic. "Am făcut cel mai bun turneu din ultimii ani. Am sperat la un miracol, să putem ieşi din grupe, dar, din păcate, acesta nu a venit. Am avut ghinion la tragerea la sorţi, toate echipele din grupa cealaltă, mai puţin Croaţia, erau accesibile", spune Kadar. E bucuros că a participat la o ediţie a Jocurilor Olimpice, dar crede că nu va mai putea ajunge şi la Rio de Janeiro, peste patru ani. "Unii dintre noi sîntem prea bătrîni. Şi aici, la Londra, am avut echipa cu cea mai ridicată medie de vîrstă. Rio cred că e prea departe. Va trebui să clădim în jurul acestei calificări, să aducem tineri care să ne ia locul", a încheiat Kalman.

8 participări are România la Jocurile Olimpice la polo, prima în 1952. Cel mai bun rezultat a fost înregistrat în 1976, la Montreal, locul 4

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (4)
id45
id45  •  07 August 2012, 18:11

Felicit echipa de polo a Romaniei , tinand cont de conditiile de pregatire si faptul ca a avut o grupa foarte grea , plus ca a fost singura reprezentanta a Romaniei , la echipe !!!

andyschleck
andyschleck  •  07 August 2012, 10:19

Avand in vedere ca am cazut intr-o grupa infernala e foarte bun. Felicitari Nationalei de polo a Romaniei .Respect baieti ,la celelate sporturi de echipa nici nu ne-am calificat desi sunt conditii cu mult peste ce avem la polo...

zidane92
zidane92  •  07 August 2012, 09:50

am si eu o intrebare de ce romania a terminat deja pe 10 nu jucam cu locul 5 din grupa A meciul pentru locurile 9-10 de unde ati scos-o pe asta ca deja am terminat pe 10?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează