SPORTURI  »  JO 2012  »  INTERDICŢIE

Paranoia sau scuză? Sportivii chinezi nu mai au voie să mănînce carne!

Tong Wen
Tong Wen

Articol de GSP - Publicat luni, 05 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 05 martie 2012 11:10

Comitetul Olimpic Chinez a dat o directivă potrivit căreia sportivii care se pregătesc pentru JO de la Londra nu mai au voie să consume carne preparată la restaurante sau acasă. Singura carne admisă în dieta sportivilor chinezi va fi cea servita de la bucataria fiecărui lot în parte. Această măsură a fost luată pentru a evita consumul de clembuterol, o substanţă dopantă care se foloseşte uneori de către crescătorii de animale (porci, vaci, oi) pentru ca acestea să se dezvolte mai repede.

Clembuterolul are efect anabolizant, iar unele cazuri de dopaj din China au fost datorate consumului de carne tratată cu această substanţă, nicidecum unui program premeditat şi ilegal de îmbunătăţire a performanţei sportivilor, spun autorităţile de la Beijing.

Acestea susţin că aşa i s-a întîmplat campioanei olimpice la judo Tong Wen, care, după ce a cucerit aurul la Beijing în 2008, a fost suspendată timp de doi ani pentru că a fost testată pozitiv la clembuterol. Ea a spus că a ingerat această substanţă fără să ştie, cel mai probabil din carne.

La fel şi-a susţinut cauza si ciclistul spaniol Alberto Contador, căruia i s-au anulat victoriile în Turul Franţei 2010 şi în Turul Italiei 2011. Contador s-a apărat, spunînd că a consumat carne contaminată într-un restaurant.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează