SPORTURI  »  JO 2012  »  JOCURILE OLIMPICE

Patzaichin vecin de scenă cu Armani la festivitatea de deschidere

Articol de - Publicat marti, 24 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 iulie 2012 22:51

Festivitatea de deschidere care se va desfăşura vineri seara, aproape la 2 noaptea, ora Bucureştiului, cînd va defila şi delegaţia României, este un eveniment care cîntăreşte în "factorul strălucire" al Jocurilor.

Pentru cîteva ore de maximă audienţă, pista Stadionului Olimpic de la Londra devine un uriaş catwalk. Italienii au ales să intre cu o costumaţie Armani. Britanicii se vor îmbrăca de la Stella McCartney, iar americanii de la Ralph Lauren's.

The Sunday Telegraph scrie că echipa de yachting a Italiei va avea în concurs o costumaţie Prada. Nici chinezii nu s-au lăsat mai jos, ei urmînd să se prezinte lumii în costumele designerului italian de lux Salvatore Ferragamo.

Spaniolii sînt supăraţi şi au făcut deja scandal din cauza costumelor în valoare de 1,5 milioane de euro puse gratuit la dispoziţie de Bosco, o companie de fashion rusească, aceeaşi care îşi va îmbrăca şi compatrioţii.

În cazul României, costumaţia este furnizată de firma lui Ivan Patzaichin, iar reacţiile printre sportivi sînt amestecate. Fetele se bucură că, pentru prima oară, s-a renunţat la incomozii pantofi cu toc, iar unii băieţi susţin că hainele nu le-au fost croite fix deşi s-au luat măsurile fiecăruia dintre olimpicii români.

Spectacol în fiecare zi
În zona internaţională din Satul Olimpic, organizatorii au pregătit în fiecare zi surprize sportivilor şi vizitatorilor. Ieri, după ridicarea drapelelor Braziliei, Qatarului şi Insulelor Santa Lucia, un grup de dansatori îmbrăcaţi în culorile reprezentative ale celor trei state au oferit o reprezentaţie pe cinste (foto). Sportivii nu au stat deoparte, dansînd şi cîntînd alături de artişti. Steagul României va fi ridicat mîine, la Londra. (Luminiţa Paul)

Un mesaj de încurajare
În Satul Olimpic de la Londra, în principalul magazin de suveniruri, există o hartă foarte mare deasupra căreia toţi cei care trec pe acolo pot lăsa un mesaj de încurajare pentru favoriţi. Românii nu au trecut încă pe acolo, nu au avut timp. Antrenorul lotului de gimnastică, Octavian Belu, a zăbovit ieri cîteva momente citind pe micuţele bileţele scrise în diverse limbi din întreaga lume. "O să le trimit şi eu pe gimnaste să scrie ceva pentru România!", a promis Belu, care a fost nevoit să schimbe şi cîteva tricouri pe care le cumpărase pentru cei de acasă. "M-am păcălit că măsurile astea englezeşti. Sînt mici", a spus Belu. (Luminiţa Paul)

Sorana în alb
Numărul 39 WTA, Sorana Cîrstea, spune că abia aşteaptă să vadă Parcul de la Wimbledon, unde vor avea loc întrecerile de tenis, în alte culori decît cele tradiţionale din timpul turneului. "Plus că, pentru prima dată, vor fi şi panouri ale sponsorilor. Ceea ce nu se întîmplă de obicei", explică Sorana. Cît despre echipament, deşi sînt permise toate culorile, ea va evolua în alb, păstrînd tradiţia de la All England Club. "Sponsorul meu de echipament, Adidas, mi-a pregătit special ţinuta de joc. Abia aştept să o încerc", a încheiat Cîrstea. (Marian Ursescu)

Ungur vrea la deschidere
Adrian Ungur, care va evolua la Londra în proba de dublu, alături de Horia Tecău, îşi doreşte foarte mult să poată participa la defilarea sportivilor de la deschiderea oficială a JO. "Sper să nu avem meci chiar din prima zi, pentru că am înţeles că delegaţia României intră destul de tîrziu pe stadion. Îmi doresc să văd festivitatea de deschidere fiindcă sînt sigur că va fi un spectacol de neuitat", a spus Adi. (Marian Ursescu)

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează