SPORTURI  »  JO 2012  »  HALTERE

Poveste de luptător » Răzvan Martin a avut multe cumpene în viaţă pînă să ia bronzul la Olimpiadă

Răzvan Martin a stabilit 40 de recorduri naționale și a devenit campion balcanic, european și mondial (foto: Reuters)
Răzvan Martin a stabilit 40 de recorduri naționale și a devenit campion balcanic, european și mondial (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 01 august 2012 19:09

Nu de puţine ori, un sportiv este motivat la atingerea performanţelor de problemele personale, în special cele din perioada copilăriei. Lipsurile de tot felul şi/sau dramele familiale reprezintă un imbold de luptă pentru a reuşi. Într-o asemenea situaţie se găseşte şi Răzvan Martin (20 de ani), recentul medaliat olimpic cu bronz la haltere, categoria 69 kg.

Sportivul născut la Cluj, dar legitimat la CSM Bistriţa-Năsăud, a fost lovit de soartă încă de  mic. Cînd avea 3 ani i-a murit tatăl, iar la 9 ani a fost abandonat de mamă, fiind susţinut de o mătuşă din partea părintelui decedat. Toate aceste lovituri l-au făcut un luptător, dar nu i-a fost deloc simplu.

”Pentru Olimpiadă am făcut cîte trei antrenamente zilnice de două ore fiecare. Dacă fac un calcul rapid, am ridicat 20-30 de tone pe zi”
Răzvan Martin

”Am aflat vestea că a cucerit bronzul la Olimpiadă cu bucurie sufletească, gîndindu-mă la perioada lui de copilărie pe care practic a ratat-o şi la toate sacrificiile pe care a trebuit să le facă în 10-12 ani de activitate. Să fii singur într-o sală de sport, într-un oraş străin e tare greu. Rezultatele sînt concursurile pe care reuşeşte să le cîştige”, a povestit pentru ”ştiridecluj” unchiul lui Răzvan, Cristian Tuşa.

Tot acesta a precizat: ”Am avut grijă de el, dar din moment ce a trăit doar printre străini, cel mai mare ajutor i-a fost antrenorul lui, deci noi prin vizitele pe care le făceam săptămînal îl puteam ajuta puţin. În prima parte l-am susţinut financiar, dar de cîţiva ani s-a susţinut singur”.

Mătuşa, Alexandra, a completat: ”Răzvan nu a avut copilărie pentru că a început halterele la 9 ani. Practic de atunci este la Bistriţa, care i-a fost casă, masă şi familie. Noi cît l-am putut ajuta, mai mult l-am susţinut moral. Doar vizitele pe care le-am făcut şi vacanţele pe care le-a petrecut cu noi. Din cîte ştiu, nici acolo făcînd sport de performanţă nu s-a putut bucura de o copilărie normală”.


”Îmi doresc ca la ediţiile viitoare să obţin şi aurul olimpic. Nu am sărbătorit după concurs, eram obosit, mă păstrez pentru cînd revin la Bistriţa. Acum voi merge să asist la competiţii şi să-i susţin pe colegii mei”
Răzvan Martin

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1679
1679  •  04 August 2012, 10:21

m am uitat de dimineata la stiri ,da acest sportiv merita toate aprecierile din partea mea dar nu sunt de ajuns si aici voi cei de la gsp ar trebui sa premiati si financiar pt ca nu doar laudele sunt folositoare.Aici ma refer nu doar la gsp ci la oamenii cu bani din tara asta care apreciaza un fotbal de nimik ca sa nu spun O asa cum a apreciat si Razvan , la fotbalistii care PRIMESC sume exorbitante pt ceea ce presteaza ,adica nimik.Romania trezeste te si apreciaza valoarea nu mai arunca banii pe circ!(ziarele si toate emisiunile sunt pline de fotbal si fotbalisti, dar cate medalii au adus fotbalistii generatiei de azi?) stop salariilor exorbitante din fotbalul DE AZI !investiti in valori!

scorpionul1923
scorpionul1923  •  01 August 2012, 20:00

tot respectul meu domnule :) esti mare, foarte mare...si sunt convins ca nu o sa ti se urce la cap...iti voi tine pumnii la fiecare concurs pe care o sa-l ai :)

fotbalfan
fotbalfan  •  01 August 2012, 19:30

bravo, Razvan! la mai mare!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează