SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  MĂSURĂ

30 de sportivi au fost depistaţi pozitiv şi nu vor participa la Vancouver

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2010 00:00

 Treizeci de sportivi au fost depistaţi pozitiv şi nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a anunţat directorul de comunicare al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Mark Adams, citat de Agenţia France Press.


"Agenţia Mondială Antidoping ne-a anunţat că 30 de sportivi au fost împiedicaţi să participe la JO, deoarece au fost depistaţi pozitiv", a spus Adams, care nu a precizat numele sportivilor în cauză.


Mark Adams a menţionat că CIO a decis să înfiinţeze o comisie care să cerceteze persoanele din anturajul sportivilor. "Vrem să vedem dacă persoanele din jurul sportivilor - antrenori, medici, oficiali - respectă şi ele principiile etice, dacă vina nu este în totalitate a sportivilor. De cele mai multe ori, un sportiv care a fost depistat pozitiv nu acţionează singur. Este ajutat de medici, antrenori şi aşa mai departe", a afirmat Adams.

 
Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfăşura în perioada 12-28 februarie în Vancouver, Canada. La competiţie vor participa 2762 de sportivi, dintre care 29 din România.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (2)
zidane92
zidane92  •  12 Februarie 2010, 09:29

stire de kkt care sunt aceia 30? daca era lista articolul era mai interesant asa ca i-a suspendat cio pe unii e stire zero nu comunica nmk

 •  11 Februarie 2010, 13:40

binenteles nu sant americani pe cei care i-au descoperit,noi aflam ca se drogau din cartile care le publica dupa ce ies la pensie.sant excusi sigur cei care pot pune probele la castigarea medaliilor in defavoarea americanilor

Vezi toate comentariile (2)
Comentează