SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  SCHI ACROBATIC

Alexandre Bilodeau, primul campion olimpic pentru Canada

alexandre
alexandre

Articol de GSP - Publicat luni, 15 februarie 2010 00:00

Alexandre Bilodeau este noul campion olimpic la schi acrobatic, în proba de movile (teren accidentat). Canadianul a obţinut prima medalie de aur pentru ţara sa la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Sportivul în vîrstă de 22 de ani a obţinut un punctaj de 26.75.

Medalia de argint i-a revenit australianului Dale Begg-Smith, campionul din 2006, care a fost punctat cu 26.58, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat americanul Bryon Wilson (26.08).

Succesul lui Bilodeau reprezintă o premieră pentru canadieni. Niciun alt sportiv nu a reuşit să obţină vreun titlul olimpic pe pământ canadian la celelalte două ediţii ale JO, cea de vară de la Montreal în 1976 şi cea de iarnă, de la Calgary din 1988.

"Sper să-i inspiri pe copii, aşa cum eu am fost inspirat de Jean-Luc Brassard (Lillehammer 1994). ", a declarat cîştigătorul!

 

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  17 Februarie 2010, 03:22

Un baiat senzational, care a dedicat totul fratelui sau handicapat despre care a spus ca daca inca poate merge la 28 de ani cind doctorii i-au prezis ca nu va mai merge de la 10 ani, atunci si el poate sa depaseasca orice limita! Superb spus! Pacat ca nu-i Roman! Dar cum am putea creste asa baieti dedicati si cu un bun simt greu de egalat?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează