SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  HOCHEI PE GHEATA

Canada, campioană olimpică prin gol de aur!

Articol de GSP - Publicat luni, 01 martie 2010 00:00

SUA a bătut Canada în grupe, dar Canada a bătut SUA în meciul care arde cel mai tare, finala olimpică. Gazdele Olimpiadei au avut de ce să se bucure, canadienii s-au impus în partida pentru aur cu scorul de 3-2 (1-0,1-1, 0-1, 1-0).

 

Golurile au fost marcate de Jonathan Toews (12:50),  de Corey Perry (27:13) şi de Sidney Crosby (67:40).  pentru Canada, iar pentru SUA au înscris Ryan Kessler (32:44) şi Zach Parise (59:35). A fost o partidă ameţitoare, tensiunea fiind păstrată pînă la final.

 

Un meci care avut de toate pentru toţi, goluri imposibile, parade de poveste ale portarilor, defensive atente, faze de atac senzaţionale, prelungiri. Scorul a fost deschis de către canadieni în prima repriză de Jonathan Toews, cînd trecuseră deja 12 minute. Avantajul jucătorilor din Ţara "frunzei de arţar" s-a mărit în partea a doua, cînd Perry a dus scorul la 2-0. Speranţa în rîndul americanilor a fost readusă de Ryan Kesler.

Canadienii şi cu un meci mai mult în patine au redus ritmul, iar americanii au reuşit să egaleze prin Zach Parise, care a înscris în ultimele secunde de joc. Finalul i-a aparţinut puştiului minune Sidney Crosby care a marcat un gol fabulos în prelungiri. După opt ani, Canada e din nou campioană olimpică, şi tot în dauna americanilor, la fel ca la Salt Lake City. Dar victoria e mai dulce, pentru că este obţinută în faţa propriilor spectatori. Jocurile Olimpice nu puteau să se încheie mai frumos...

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (35)
kiroshi
kiroshi  •  01 Martie 2010, 18:37

HOCHEIUL NU SE COMPARA CU FOTBALU E DE 1000 DE ORI MAI SPECTACULOS; SI RUGBY-UL LA FEL; LA SPECTATORI RUGBY-UL RECUPEREAZA PUTERNIC FATA DE FOTBAL SI DESI IMI PLACE SI FOTBALUL ABIA ASTEPT ZIUA IN CARE SPORTU ASTA DE FEMEI O SA CADA PE LOCU 2!!!!!!!!!!

 •  01 Martie 2010, 18:11
Postat de pe 01 Martie 2010, 03:28

Meci de vis, televiziune de vis, prezentatori ( B Williams) de vis. Romanii din toate televiziunile din Romania ar trebui sa stea 2 luni inchisi in camere speciale si sa revada de 10 ori transimisunile Tv canadiene. Sa invete ce inseamna sa faci o natiune eterogena si multiculturala ca cea Canadiana sa devina nationalista si mindra cind se cinta imnul, mindra de realizarile sportivilor, mindrii ca sunt canadieni, indiferent de originea lor si tara lor de bastina! Sportul adevarat infrateste!

exact sa invete de la comentatorii canadieni cum se face misto de Johnny Weir.din pacate copii despre care vb ca vor sa ajunga ca si Syd cei mai multi nu vor avea nici o sansa pt ca nu multi au bani pe care ii are familia lui crosby sa isi permita sa renunte la scoala ca sa joace hockei.asa ca nu o mai da sus si tare cu mindria de a fii canadian ca e tot una cu cea de a fii chinez sau indian.eu nu pot sa fiu mindru ca intr-un loc unde oficial se vb engleza bancile afiseaza meniu in chineza

 •  01 Martie 2010, 14:33

A fost un adevarat spectacol acest meci; 2 echipe care joaca extraordinar pana in ultima secunda!!! Ar trebui dragi moderatori sa vorbiti mai mult despre SPORT si nu despre ANALFABETII care va platesc! Hocheiul nu prea este promovat in Rmania; MARE PACAT!!!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează