SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  OLIMPIADA DE IARNĂ

Despăgubiri pentru giorgianul mort la JO

Articol de GSP - Publicat luni, 15 martie 2010 00:00


Familia lui Nodar Kumaritaşvili, sportivul georgian care a decedat în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă, va primi despăgubiri în mod corespunzător, au anunţat organizatorii Olimpiadei de la Vancouver.


Nodar Kumaritaşvili (foto) a decedat la 21 de ani, pe data de 12 februarie, după o coliziune, în timpul unui antrenament în proba de sanie, cu un stîlp de metal la virajul al 16-lea (ultimul) al pistei olimpice de la Whistler.


O prima anchetă a concluzionat că pista, foarte criticată, nu a prezentat nici o anormalitate. Cu toate acestea, ea a fost modificată pentru îmbunătăţirea securităţii.


Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice (VANOC) a informat familia lui Kumaritaşvili din Borjomi (Georgia) că va primi despăgubiri printr-un program de asigurare de sănătate stabilit pentru "familia olimpică", a declarat un purtatorul de cuvînt al acestei organizaţii, Renee Smith-Valade.


Purtatorul de cuvînt nu a specificat suma ce va fi destinată sportivului georgian, dar a menţionat că ea va fi "adecvată şi respectabilă".


De asemenea, se are în plan o donaţie către fundaţia Federaţiei Internaţionale de Sanie (FIL), pentru a onora memoria lui Kumaritaşvili, la sfîrşitul Jocurilor Paralimpice, la 21 martie.


FIL a indicant recent că familia fostului sportiv Nodar Kumaritaşvili are nevoie de ajutor financiar. "Casa lor a fost complet distrusă într-un incendiu, în urmă cu cîţiva ani, şi părinţii au putut începe reconstrucţia cu ajutorul unicului lor fiu, dar lucrările nu s-au terminat", se arată într-un comunicat al FIL.


Federatia internaţională a precizat că a donat 10.000 de euro familiei Kumaritaşvili.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează