SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  SCHI FOND

Germania şi Norvegia, campioane olimpice la sprint, pe echipe

germania
germania

Articol de GSP - Publicat marti, 23 februarie 2010 00:00

Germania şi Norvegia au cîştigat probele de  ştafetă-sprint, la schi fond, în concursul feminin, respectiv masculin.

Evi Sachenbacher-Stehle şi Claudia Nystad s-au impus în faţa ştafetelor Suediei şi Rusiei. Nemţoaicele au preluat conducerea în ultima parte a cursei, cînd Claudia Nystad a întrecut-o cu 0.6 secunde pe Anna Haag, din Suedia. Ştafeta Germaniei a încheiat proba cu timpul de 18:03.7

Suedia. în componenţa Charlotte Kalla şi Anna Haag, deţinătoarea titlului olimpic la JO 2006 (Lina Andersson şi Anna Dahlberg), s-a clasat pe locul 2, cu timpul de 18:04.3, în timp ce ştafeta Rusiei, formată din Irina Khazova şi Natalia Korosteleva au trecut linia de sosire după 18:07.7

"A fost o cursă perfectă, Evi şi cu mine am lucrat foarte bine. Am făcut totul aşa cum trebuie şi am obţinut un timp excelent.", a declarat Claudia Nystad.

"Ne-am dorit aurul, dar trebuie să ne mulţumim şi cu locul doi. Claudia este o sprinteră foarte bună.", a afirmat Charlotte Kalla.

În concursul masculin, Suedia, una dintre principalele favorite la cîştigarea titlului olimpic nu a trecut de semifinale. În absenţa lor, Norvegia (Oeystein Pettersen, Petter Northug) a devenit noua campioană olimpică a porbei. Cei doi fondişti, au fost cronometraţi cu timpul de 19:01.0, fiind cu 1.3 secunde mai rapizi decît ocupanta poziţiei secunde, Germania.

Tim Tscharnke şi Axel Teichmann au intrat în posesia medaliilor de argint, după ce au încheiat cursa în 19:02.3. Ca şi în proba feminină, Rusia a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Ştafeta formată din Nikolay Morilov şi Alexey Petukhov au fost la 0.2 secunde de argintul olimpic(19:02.5).

În competiţie a fost prezentă şi ştafeta masculină a României, formată din Paul Pepene şi Petrică Hogiu. Cei doi nu au trecut de semifinale, unde au obţinut timpul de 19:09.2.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  23 Februarie 2010, 15:36

ce de comentarii pe aceasta tema!?! puneti si voi in titlu ca becali a urmarit cursa, sa dea navala iubitorii de sport

Vezi toate comentariile (1)
Comentează