SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  VANCOUVER 2010

GSP îţi prezintă CE E DE VĂZUT la JO de la Vancouver!

Evgheni Plusenko, Plusenko, patinaj
Evgheni Plusenko, Plusenko, patinaj

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 februarie 2010 00:00

17 zile de competiţii pe gheaţă şi zăpadă. Sînt aşteptaţi eroii, mai vechi şi mai noi, dar şi surprizele

Jocurile Olimpice de iarnă abia au început la Vancouver, oraş situat la nivelul mării. De exact 58 de ani, de la Oslo, JO albe n-au mai fost găzduite altfel decît la altitudine. Canadienii au propus însă din nou acest pariu şi totul pare să indice că-l vor cîştiga. Sînt 17 zile de competiţii, timp în care cîteva dintre cele 15 sporturi vor beneficia de o mai mare audienţă şi atenţie. Ele vor scoate în faţă eroii, figurile-emblemă.

PATINAJ ARTISTIC. Revenirea lui Evgheni Pluşenko, după 3 ani şi jumătate în care a participat doar la show-uri, s-a încununat cu titlul european în ianuarie. Acum, rusul vrea să-şi apere medalia olimpică de aur cucerită în 2006, la Torino. De vorbit însă, nu vorbeşte. "Sînt superstiţios. Voi da declaraţii după programul scurt, dacă nu vă deranjează, OK?", a spus el în faţa unui snop de ziarişti la patinoarul din Vancouver. Apoi a făcut o reverenţă dramatică şi a intrat în Pacific Coliseum.

SCHI ALPIN. Toată lumea va sta cu ochii pe Lindsey Vonn, frumoasa americancă specializată pe probele de viteză. Are 25 de ani, e cea mai mare dintre cinci fraţi, foarte serioasă (se antrenează 6-8 ore pe zi în 6 zile ale săptămînii), are sponsori puternici şi deja e numită "Maria Şarapova a schiului". În plus, are rezultate tari şi speră la 5 medalii.

BIATLON. Norvegianul Ole Einar Bjorndalen (36 de ani) are deja 9 medalii olimpice, dintre care 5 de aur, dar încă nu s-a săturat. Ar putea fi ediţia lui.

SĂRITURI CU SCHIURILE. Polonezul Adam Malysz (32 de ani) şi finlandezul Janne Ahonen (tot 32 de ani) au împreună 9 titluri mondiale, dar nici unul olimpic. Vor încerca, fiecare pe cont propriu, să-l cîştige la Vancouver.

HOCHEI PE GHEAŢĂ. Sportul naţional al canadienilor îşi pune speranţele în "naţională", care are cota cea mai mică la casele de pariuri, 2,10. Ultima dată cînd au cucerit aurul olimpic a fost în 2002, la Salt Lake City, însă acum, pe teren propriu, ar fi magnific. Mai ales că în 1988, la precedenta ediţie a JO de iarnă găzduită de Canada, a ieşit pe 4. E timpul revanşei.

84 de medalii de aur vor fi acordate pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver, în cadrul a 15 discipline

- Evgheni Pluşenko (27 de ani) ar fi primul patinator artistic care şi-ar apăra titlul olimpic
- Lindsey Vonn ţinteşte primul său titlu la Vancouver în proba de coborîre
- Adam Malysz are 38 de victorii în Cupa Mondială, dar vrea aurul olimpic
- Ole Einar Bjorndalen n-a concurat grozav la Torino şi speră să se revanşeze în Canada

ROMÂNI
Cele mai mari aşteptări

Şase români vor intra în concursazi, în prima zi a Jocurilor Olimpice de la Vancouver. Mihaela Purdea, Dana Plotogea, Eva Tofalvi şi Alexandra Stoian vor lua startul în proba de biatlon, sprint pe distanţa de 7,5 kilometri, la ora 23:00. Dragoş Staicu va fi implicat şi el în concursul de schi alpin, la ora 21:45. Cele mai mari speranţe pentru români vin însă de la Whistler Olympic Park, acolo unde se dispută biatlonul. Portdrapelul României, Eva Tofalvi e cea mai îndreptăţită să spere la un loc pe podium după evoluţiile din ultimul timp.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (7)
 •  13 Februarie 2010, 15:27

sa fim seriosi eva n-a miscat deloc sezonul asta nu are nici macar o clasare in primele 15 cum sa speram la o medalie. un loc in primii 10 ar fi o mare performanta si asta doar in proba individuala pt. ca la sprint nu are nicio sansa. In rest nici nu contam.

 •  13 Februarie 2010, 12:17

E grea matematica asta bat-o saracia: sase din care 4 la biatlon si unul la schi....halal ziar

 •  13 Februarie 2010, 10:08

articol praf dar ce sa te astepti de la niste indivizi numiti "ziaristi" care stiu decat sa stea ore intregi in fata palatului oilor sa vada cum isi face nevoile ciobenul pai bah zerourilor ati ajuns voi care nici nush ce ramuri sportive sunt la jo sa ne spuneti la ce sa ne uitam.bineinteles ca facand copy-paste ati aflat doar niste nume cunoscute si nu un lucru elementar:derbedeilor la biatlon n-au cum sa particpe 5 bah ca decat 4 din fiecare tara sunt admisi la jo la orice proba dar

Vezi toate comentariile (7)
Comentează