SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  SCHI FOND

Marit Bjoergen, primul titlu olimpic din carieră

marit
marit

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2010 00:00

După două ediţii ale JO în care nu a reuşit să cîştige nici o medalie de aur, Marit Bjoergen a devenit campioană olimpică în proba de sprint (1.6 km), la schi fond, stilul clasic.

Norvegianca a dominat întregul concurs, de la cursele de calificare pînă în finală, cînd s-a impus fără probleme. Bjoergen a oprit cronometrul la 3:39.2, fiind cu 1.1 secunde mai rapidă decît ocupanta poziţiei secunde, Justyna Kowalczyk.

După eşecul din proba de 10 km, poloneza a reuşit să cîştige prima medalie de la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Deşi nu era considerată favorită la sprint, lidera Cupei Mondiale a trecut linia de sosire a doua, cu timpul de 3:40.3.

Pe ultima treaptă a podiumului a urcat Petra Majdic. Chiar dacă  a concurat accidentată, slovena şi-a arătat încă o dată valoarea şi a terminat cursa în 3:41.0, timp suficient pentru medalia de bronz.

În calificări, s-a aflat şi reprezentanta României, Monika Gyorgy, care a ocupat locul 44, cu 3:58.32.

 

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează