SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  AU MAI RAMAS 2 ZILE

Olimpiada de la Vancouver în cifre

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 februarie 2010 00:00

Porţile stadionului BC Place din Vancouver se vor deschide pentru public, vineri, începând cu ora locală 14.00, urmând ca în jurul orei 17.00 să aibă loc o repetiţie a ceremoniei de deschidere.


Olimpiada de la Vancouver se la deschide oficial la ora 18.00. Biletele pentru public au fost puse în vânzare din 3 octombrie 2009, preţurile acestora variind între 22 şi peste o mie de dolari. Tot vineri se încheie şi traseul de 106 zile a Flăcării Olimpice, din Atena până în Vancouver. Acesta acoperă peste 45.000 de kilometri şi peste o mie de comunităţi.


Aproximativ 12.000 de persoane au fost, de-a lungul traseului, purtătoare ale torţei, majoritatea fiind selectate prin programe publice. Specificul traseului din acest an este, potrivit organizatorilor, faptul că flacăra a străbătut cel mai mult timp teritoriul ţării gazdă, de la 30 octombrie 2009 ea fiind transportată prin Canada.


În ceea ce priveşte competiţiile din cadrul Olimpiadei, există 15 categorii: schi alpin, biatlon, bob, schi fond, curling, patinaj artistic, schi acrobatic, hochei pe gheaţă, sanie, combinată nordică, short track, skeleton, sărituri cu schiurile, snowboarding şi patinaj viteză. Câteva dintre competiţii se vor desfăşura şi în Whistler, Columbia Britanică. 


 În cadrul Olimpiadei se vor desfăşura 86 de probe, la care vor participa concurenţi din 81 de ţări, inclusiv România.  Oraşul Vancouver a fost ales să găzduiască Olimpiada de Iarnă 2010 din trei finaliste la nivel mondial: Salzburg din Austria, PyeongChang din Coreea de Sud şi Vancouver din Canada. Dintre oraşele din Canada, Vancouver a fost ales de Asociaţia Canadiană Olimpică, fiind la scor strâns cu Quebec (40 la 32).

Probele şi ceremoniile vor avea loc în arene din Vancouver, Whistler, Richmond şi Vancouver de Vest. 
 În prima zi a Olimpiadei are loc o singură competiţie, de sărituri cu schiurile, urmând ca în celelalte zile probele să se desfăşoare, de la 9.00 - 10.00, până seara, la orele 18.00 - 21.00. Ceremonia de închidere a Olimpiadei are loc în 28 februarie, la ora locală 17.30.

Sursa: Mediafax

 

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează