SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  JO DE IARNĂ

Schioarea Kornelia Marek, descalificata de la Vancouver pentru dopaj

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 aprilie 2010 00:00


Schioarea poloneză Kornelia Merek (foto), depistată pozitiv cu EPO în timpul Jocurilor Olimpice de la Vancouver, a fost descalificată pentru dopaj, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).


"După ce a analizat dosarul şi propunerea scrisă transmisă de sportiva, Comisia de Disciplină a CIO a concluzionat, în unanimitate, că schioarea a încălcat regulamentul antidoping", se arata înt-run comunicat al forului mondial.


Sportiva poloneză în vîrstă de 24 de ani a fost descalificată, astfel, din cele cinci probe la care a participat la Vancouver. De asemenea, echipa Poloniei a fost descalificată din proba de 4x5 kilometri schi fond, deşi celelalte trei componente ale ştafetei poloneze au fost găsite nevinovate în acest caz de dopaj.


Marek ar putea fi sacţionată şi de autorităţile internaţionale din schi. "Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS) i s-a cerut să modifice rezultatele probelor în cauză şi să analizeze măsurile suplimentare pe care le-ar putea lua", menţioneaza CIO.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează