SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  HANDBAL

Aflăm grupa » Echipa feminină de handbal își va cunoaște astăzi adversarii de la Rio

Echipa României își dorește o medalie la JO
Echipa României își dorește o medalie la JO

Articol de - Publicat vineri, 29 aprilie 2016 00:00

România îşi află azi adversarii de la Rio. "Tricolorele" sunt cotate cu şanse la medalii.

"Naţionala" feminină a României îşi va afla în această seară, la ora 20:00, în urma tragerii la sorţi de la Rio de Janeiro, adversarele din grupă pentru Jocurile Olimpice. "Tricolorele" au fost plasate în urna a doua valorică, alături de Rusia, singura echipă pe care, practic, nu o pot întâlni în faza grupelor.

După ce a câştigat bronzul la Mondialul de anul trecut, România e văzută acum ca una dintre favoritele la medalii. Mai multe site-uri de analiză au clasat România pe locul 2 sau 3 la Jocurile Olimpice. Niciunul nu a pus-o însă pe primul loc!

"Ne dorim o medalie, dar ar fi minunat ca aceasta să fie de aur. Muncim însă de mult pentru o medalie la Olimpiadă. Acum ar fi timpul, pentru că pentru multe dintre noi e ultima şansă", a declarat Aurelia Brădeanu, cea care va bifa la Rio a treia Olimpiadă din carieră.

Cu gândul la al şaselea meci

Cele 12 echipe calificate la JO vor fi împărţite în două grupe de câte 6 formaţii. Primele patru clasate în cele două grupe se califică în "sferturi", fază în care meciurile vor fi eliminatorii şi se vor juca după sistemul: 1A-4B, 2A-3B, 1B-4A, 2B-3A. Practic, cel mai important meci e cel cu numărul 6, din "sferturi".

Indiferent pe ce loc termini în grupă, e vital să câştigi jocul 6! La acest lucru se gîndeşte şi antrenorul Tomas Ryde, cel care a spus că nu-l preocupă cum va arăta grupa de la Rio. "Sunt multe echipe bune acolo, valoric formaţiile sunt la un nivel asemănător. Pe mine mă interesează echipa mea", a declarat suedezul.

"Va fi un turneu greu, sunt cele mai bune echipe din lume acolo, dar nu mergem în vacanţă în Brazilia. Mergem să câştigăm o medalie!"
Tomas Ryde, antrenor România

Urnele valorice de la Rio

  • Urna 1: Norvegia, Olanda
  • Urna 2: România, Rusia
  • Urna 3: Muntenegru, Suedia
  • Urna 4: Franţa, Brazilia
  • Urna 5: Spania, Argentina
  • Urna 6: Coreea de Sud, Angola

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Aprilie 2016, 11:35

Iar da IHF-ul cu bata in balta. Nu inteleg cum e posibil sa fie Argentina in urna a 5-a si Coreea intr-a sasea. Culmea e ca si Angola e mai tare ca Argentina. Tare ma tem ca Argentina si Angola sunt pregatite pentru grupa Braziliei iar Spania si Coreea pentru cealalta (in care sigur va fi Franta). Pentru noi e foarte bine ca nu putem prinde Rusia (este adversarul care ne incomodeaza cel mai mult, *** noastra neagra). Ma tem de o grupa de genul: Norvegia, Romania, Muntenegru, Franta, Spania, Coreea. Asiaticele au ceva special cu Jocurile Olimpice. In ultimele 8 editii consecutive (deci din 1984 incoace) de fiecare data au prins semifinalele. Nicio echipa din lume nu se poate lauda cu asta. Desi la mondialele dintre jocuri nu a excelat la Olimpiada a facut furori. De aceea ma tem de o grupa ca cea de mai sus, pentru ca e posibil sa fie complicat pentru oricine sa ia locul 4 intr-o astfel de grupa. Sa vedem.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caminero
caminero  •  29 Aprilie 2016, 10:25

"Mai multe site-uri de analiză au clasat România pe locul 2 sau 3 la Jocurile Olimpice. Niciunul nu a pus-o însă pe primul loc!" Păi primul loc e arvunit de Norbegia, ce să mai ... Acuma, trebuie să vedem ce aşi mai scoate din mînecă mister Thomas.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează