SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CALIFICĂRI

Calificări în curs » Opt atleți și un boxer sînt românii care și-au asigurat biletul pentru Rio

Bianca Răzor
Bianca Răzor

Articol de , - Publicat miercuri, 05 august 2015 00:00

Opt români s-au calificat deja la Rio, pentru alții competițiile calificante urmează, iar alții așteaptă data la care se va trage linie în clasamentul mondial

Maratonistul Marius Ionescu a fost primul român care a obținut biletul pentru Rio, după ce a atins baremul de calificare la maratonul de la Düsseldorf în luna aprilie. Pînă acum, alți șapte atleți au reușit să atingă baremul impus de Federația Internațională: Marius Cocioran și Mihaela Ștef la marș, Marian Oprea la triplusalt, Mihai Donișan la săritura în înălțime, Alina Rotaru la săritura în lungime, Bianca Răzor la 400 metri și Andrei Gag la aruncarea greutății.

Pe lîngă atleți, boxerul Mihai Nistor a obținut și el calificarea la Rio. Pe 24 iulie, la Marrakech (Maroc), supergreul l-a învins la puncte pe reprezentantul gazdelor, Mohammed Arjaoui. Partida a avut loc în APB, divizia profesionistă a forului amator, AIBA.

Pentru alții, cele mai importante competiții urmează. Sportivii și sportivele de la canotaj, kaiac-canoe, box și gimnastică își pot obține biletele la Campionatele Mondiale. Competițiile sînt programate în luna august pentru kaiac-canoe și canotaj și în luna noiembrie pentru gimnastică. Și pentru halterofili e importantă întrecerea mondială pentru că oferă puncte în clasamentul care contează în acordarea locurilor pentru Rio.

De clasamente depind și judokanele, jucătoarele de tenis, dar și scrimerii. În funcție de ele, se vor stabili calificații. La scrimă se trage linie pe 4 aprilie 2016, la judo în mai 2016, iar la tenis în iunie 2016.

Sportivi români la ultimele ediții ale JO

  • LONDRA 2012 - 103 sportivi, 14 sporturi
    Bilanț: locul 27, 2 aur, 5 argint, 2 bronz

  • BEIJING 2008 - 102 sportivi, 16 sporturi
    Bilanț: locul 17, 4 aur, 1 argint, 3 bronz

  • ATENA 2004 - 108 sportivi, 16 sporturi
    Bilanț: locul 14, 8 aur, 5 argint, 6 bronz

  • SYDNEY 2000 - 145 sportivi, 16 sporturi
    Bilanț: locul 11, 11 aur, 6 argint, 9 bronz

  • ATLANTA 1996 - 165 sportivi, 18 sporturi
    Bilanț: locul 14, 4 aur, 7 argint, 9 bronz

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează