SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  JOCURILE OLIMPICE 2016

Corespondență de la Rio // Meciul România-Brazilia a pus capac! Izbucnire a Elisabetei Lipă! Contre între șefii sportului: "M-am săturat să tac! Dacă voi vreți să continuați să fiți luați de fraieri, eu nu mai vreau"

Articol de - Publicat marti, 09 august 2016 15:33

Întîlnire cu mari contre între șefii sportului românesc. ”Vom face o conferință de presă în care vom spune cît s-a investit în sportivi ca să-și bată joc de Olimpiadă”. 

Meciul România-Brazilia a pus capac.

La Casa României a avut loc intâlnirea cu diaspora din Rio. Au venit Alin Petrache, Ioan Dobrescu, Elisabeta Lipă și George Boroi, președintele lui CS Steaua.

Erau albaștri de supărare. Abia au schimbat câteva vorbe cu invitații. Au preferat să stea retrași într-una din camerele alăturate.

Șeful COSR Alin Petrache părea cel mai afectat. Nu-i venea să creadă că ”au fost ratate toate șansele de medalii din primele trei zile, medalii ce păreau nu sigure, dar extrem de probabile”, după propria confesiune.

”Simt că mâine vreau să plec acasă”, a intervenit Lipă. ”De cînd eram sportiv la Olimpiade țin minte că aveam un avizier la delegația României din satul olimpic. În trei zile, lista se umplea cu numele medaliaților”, a izbucnit ea.

Ceea ce a urmat în discuția dintre șefii sportului i-a luat prin surprindere chiar și pe ei.

Pe scurt, s-au contrat la baionetă și au spus lucruri despre sportivi care nu s-au mai spus la acest nivel.

Nervos, Ioan Dobrescu, secretarul general în curînd demisionar al COSR, a replicat că a sosit timpul ca lucrurile să fie spuse, „că s-a dus vremea menajamentelor, că s-a ajuns la acest dezastru pentru ca modestia și echilibrul la sportivi au fost înlocuite de aroganță”.

 ”Aproape toți sportivii au sosit la Olimpiadă fără să fie pregătiți și tratează aceste întreceri în batjocură”, a zis el.

„Nu e posibil să joci un meci precum echipa de handbal și să nu ai niciun contraatac. Cum cu un astfel de joc tu pleci de acasă cu obiectiv medalia de aur?!”.

”Toți trebuie să dăm socoteală pentru aceste rezultate! Toți înseamnă și sportivii după ce COSR le-a oferit totul, tuturor. E timpul să facem publice toate investițiile făcute în sportivi la cererea acestora”, a completat Dobrescu.

Alin Petrache a intervenit și a adăugat că trebuie să comunice cu suporterii de acasă, să le fie explicată foarte sincer situația de aici. ”Eu m-am săturat să tac. Dacă voi vreți să continuați să fiți luați de fraieri, eu nu mai vreau”, a exclamat președintele COSR.

”Cred că eu și dumneavoastră,doamna ministru, trebuie să organizăm o conferință de presă cât mai repede, chiar dacă mai sunt sportivi în concurs”, a propus Petrache.

Lipă și Petrache s-au contrat repetat pe parcursul discuției. Fiecare dintre ei susține un alt proiect care decurge dintr-o viziune diferită despre felul în care cum trebuie reformat sportul.

Lipă își promovează noul proiect de Lege a sportului, în care marea noutate o constă delimitarea celor 77 de federații naționale finanțate de la bugetul statului între olimpice, de interes național, și cele neolimpice.

Petrache crede în proiectul făcut public după Londra 2012 de fostul președinte Octavian Morariu, prin care se dorește preluarea federațiilor de către COSR.

După ce s-au contrat ore în șir, undeva s-au întîlnit.

”Prea puțini sportivi dintre cei importanți s-au comportat OK la aceste jocuri, sînt în jur de 4, le vom face numele publice ca să se știe că nu la ei ne referim”.

Conferința de presă va fi pe 12 august la Casa României, în jur de ora 18:00, după ce se termină evoluțiilor românilor din acea zi.

”S-a ajuns la zero. Mai jos de aici nu se mai poate. Competitorii noștri din alte țări zboară cu avionul de reacție, iar noi suntem niște căzuți din copac”, a încheiat Petrache discuția.

clasamentul medaliilor la rio

clipboard01

După 3 zile și jumătate, România nu se numără printre cele 34 de țări care au obținut medalii la această ediție a Jocurilor Olimpice.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (177)
1411785875505187
Halitz Cornel  •  10 August 2016, 09:22

sportivii romani la rio se misca precum johanis

6.6.6
6.6.6  •  10 August 2016, 08:37

si daca nu luam medalie la Rio se darima lumea, se invirte pamintul invers sau dispare soarele??? poate in sfirsit ne apucam de treaba serios si cu simt de raspundere organizind lucrurile asa cum trebuie!

1582385585396402
Nicolae Doroftei  •  10 August 2016, 01:54

Elisabeta Lipa a fost o foarte mare sportiva si merita respectata pentru extraordinarele ei performante, dar managementul sportului este o palarie prea mare pentru ea: nu are viziunea de perspectiva si nici cunostintele economice sau juridice minime absolut necesare unui post de ministru. Mai mult ca sigur ca prea multa scoala facuta cinstit nu are si asta se observa cand vorbeste. Din pacate, nu este singurul membru al guvernului in aceasta situatie

Vezi toate comentariile (177)
Comentează
Close