SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TENIS DE MASĂ

Corespondență de la Rio » Recordmanul din Bistrița » Adrian Crișan este sportivul cu cele mai multe prezențe olimpice dintre cei 97 de sportivi români de la Rio

Articol de - Publicat miercuri, 03 august 2016 00:00

E cel mai bun jucător de tenis de masă din istoria României.

A fost numărul 20 mondial în 2012, o performanță pe care nu a mai atins-o niciun băiat din România. Modest, tot timpul concentrat doar pe ce are de făcut, Adrian Crișan a avut emoții în ceea ce privește calificarea la Rio. Asta pentru că o accidentare de jumătate de an l-a ținut departe de masa de joc. Și a căzut până aproape de locul 100 mondial. Jucătorul născut la Bistrița și-a revenit acum și speră să urce rapid din nou în top 50. Experiența sa e colosală.

La Rio va bifa a cincea ediție de Jocuri Olimpice, intrând într-o companie selectă alături de canoistul Ivan Patzaichin, de floretista Olga Orban Szabo și de canotoarele Doina Ignat, Viorica Susanu și Elena Georgescu.

- Adrian, cum e să participi la a 5-a Olimpiadă din carieră. Ştii că eşti sportivul cu cele mai multe prezenţe din lotul actual, nu?
- Nu ştiam! Mă bucur să aud asta. E o onoare oricând să fii prezent la Olimpiadă. Acum, am început să ne acomodăm destul de bine cu fusul orar, ne antrenăm în sala de competiţie şi cea de antrenament, de două ori pe zi, aşteptăm tragerea la sorţi din 3 august. Privim cu încredere şi la jocul nostru şi sperăm să facem treabă bună aici.

- Vârful de formă l-ai prins în 2012, la Londra, când ai fost foarte aproape de semifinale.
- Mi-a lipsit un meci, sper să fi învăţat din treaba asta. Am acumulat destulă experienţă şi din ultimele patru ediţii ale JO şi sper ca asta să mă ajute la cea de-a cincea.

Nu îi e teamă de nimeni

- La fete, limba oficială e chineza. La voi, la băieţi, cum e tabloul?
- Tot chinezii dau tonul şi la noi, ei sunt cei care au câştigat ultimele ediţii olimpice. Eu o să încep din primul tur, pas cu pas, să merg cât mai departe.

- Care e obiectivul tău?
- Să cresc de la meci la meci, am avut o perioadă nu prea bună în care am căzut în clasament.

- Ce s-a întâmplat?
- Am avut o perioadă anul trecut în care am avut 6 luni probleme medicale, nu m-am antrenat deloc. Acum sunt bucuros că am putut să fac pregătirea completă pentru Jocurile Olimpice şi vreau să o iau pas cu pas din primul tur.

- Cu cât te duci mai sus cu atât mai bine, nu?
- Orice victorie înseamnă foarte, foarte mult şi sper să am şi o tragere favorabilă, să nu prind un top-favorit din primul tur. Am câştigat în faţa jucătorului numărul 3 în lume, am câştigat la toţi, nu mă ascund. Dacă pot să-mi ating forma mea maximă o să le fie greu adversarilor.

A treia oară în Brazilia

- Din păcate, nu v-aţi calificat şi cu echipa.
- Aia e, ne-au lipsit doar câteva puncte. Hunor Szocs a avut un parcurs foarte bun, dar de-abia anul trecut, un pic cam târziu. Dacă ar fi început evoluţiile mai devreme am fi avut echipă de 3, dar eu sunt convins că lucrurile arată bine, avem şi doi sportivi care vin puternic din spate, doi jucători de 17 ani, pe Cristi Pletea şi pe Adrian Şipoş, şi sunt convins că vom avea echipă la Jocurile Olimpice de peste patru ani, la Tokyo.

- În Brazilia a câta oară eşti?
- A treia oară vin aici. Am câştigat Openul Braziliei în 2005, deci am amintiri plăcute de aici şi îmi plac foarte mult Brazilia şi Rio de Janeiro.

clas

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
533158613543305
Parlog Cezar-Mihai  •  04 August 2016, 11:04

relativ incorecta afirmatia dvs, ovidiu_3003. tinind cont ca a avut victorii la nr 3 din top; cu putin noroc...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  03 August 2016, 10:07

...un interviu foarte bun ...acest sportiv n are nicio sansa ...dar participa ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează