SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  HANDBAL

Corespondență de la Rio » România trebuie să obțină azi, de la 22:40, cel puțin un punct la meciul cu Norvegia pentru a fi sigură de calificarea în ”sferturi”: ”E finala noastră!”

Articol de - Publicat duminica, 14 august 2016 00:00

România stă la mâna Norvegiei. Sau a jocului său. Dacă Neagu și compania înving azi sau fac egal, atunci merg în sferturile de finală.

Dacă vor pierde însă, au o singură variantă, Angola să bată Spania. Meciul Angola-Spania se dispută ultimul în grupă, dar trebuie evitată înfrângerea cu nordicele, pentru că la un rezultat de egalitate Angola-Spania, ambele echipe merg în "sferturi"!
Primul meci al grupei, Brazilia-Muntenegru, ar putea "ușura" situația României. Dacă Brazilia trece de Muntenegru, atunci Norvegia nu mai poate pierde locul 2, dar nici ajunge pe primul loc! În aceste condiții, nordicele ar fi total dezinteresate de disputa contra noastră.

"Norvegia nu se va da la o parte! Nici nu vreau să mă gândesc la ea. Eu mă gândesc doar la echipa mea. Vom intra să dăm totul pe teren, știm că ne trebuie un punct să ajungem în sferturi, dar jucăm la victorie. E finala noastră și o vom trata ca atare", a declarat Cristina Neagu.

Șef de galerie

Cristina Neagu spune că ea și colegele ei nu pot să se motiveze mai bine pentru partidele pe care le au de disputat decât asistând la întrecerile din Parcul Olimpic în care sunt angrenați alți români. "Am fost la fetele de la spadă. Ne-am încărcat pozitiv și am învins Spania. Îmi doresc din tot sufletul să simt și eu ce au simțit ele, pe podium, dar echipa de handbal are drum lung până acolo", a spus Cristina. Vineri seara, aici în Brazilia, Neagu a fost la meciul de tenis al lui Horia Tecău și Florin Mergea. A strigat tot timpul, a agitat tricolorul, a aplaudat, a trăit din plin tensiunea finalei.

Le-am bătut după 16 ani

Anul acesta, la Cluj, în preliminariile CE 2016, România a învins Norvegia cu 25-20. A fost prima victorie într-un joc oficial după 16 ani! Anul trecut, româncele au mai făcut un meci excelent cu nordicele, în semifinalele Campionatului Mondial. La finalul celor 60 de minute de joc, cele două echipe erau egale, 27-27. S-a intrat în prelungiri, iar acolo Norvegia s-a impus cu 35-33. În rest, Norvegia a trecut mai mereu de România, bucurându-se de o generație excepțională care deține acum, concomitent, titlurile olimpic, mondial și european.

CLASAMENT

1. Brazilia 4 3 0 1 109-94 6p
2. Norvegia 4 3 0 1 113-94 6p
3. Spania 4 2 0 2 99-94 4p
4. Angola 4 2 0 2 94-102 4p
5. România 4 2 0 2 81-91 4p
6. Muntenegru 4 0 0 4 84-105 0p

"De la meci la meci am arătat mai bine, arătăm o creștere. Sper că vom continua linia ascendentă și cu Norvegia și ne vom califica"
Cristina Neagu

Criteriile de departajare în caz de egalitate:

"Dacă două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte la sfârșitul grupelor, departajarea se va face în felul următor:

  1. punctele dintre cele două echipe (puncte obținute în meciuri directe)
  2. diferența de goluri dintre echipe în meciurile directe
  3. diferența de goluri în toate meciurile
  4. numărul de goluri înscrise în toate meciurile"

PROGRAMUL DE AZI, ULTIMA ETAPĂ

  • Muntenegru-Brazilia ora 18:50
  • Norvegia-România ora 22:40
  • Spania-Angola 1:50

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
larisa_i
larisa_i  •  14 August 2016, 15:05
Postat de dinamo100 pe 14 August 2016, 13:21

Povestea cu Norvegia care ar putea fi mai putin motivata e o mare capcana. Mi-aduc aminte cand la Euro 2008 (fotbal) jucam cu Olanda in ultimul meci din grupa, iar Olanda a jucat cu multe rezerve fiind deja calificata. Olanda ne-a batut clar. La fel se poate intampla si aici daca nu jucam la potential maxim.

Asta era la fotbal, acolo unde tactica romaneasca si prostia sunt mana in mana. Din fericire cel putin din declaratia lui Neagu, vad ca handbalistele gandesc altfel....sau mai bine zis gandesc.

mutu57
mutu57  •  14 August 2016, 15:05
Postat de Gabi Chifu pe 14 August 2016, 10:42

Marian Ursescu este in general un jurnalist bun insa cred ca a chiulit de la toate orele de matematica din școala generală ! Daca Romania invinge Norvegia si Spania nu pierde cu Angola (egal sau victorie) Romania termina pe locul 2 in grupa si va intâlni cel mai probabil Suedia in sferturi de finala .Problema este ca Norvegia nu prea vrea sa termine pe locul 3 in grupa sa întâlnească Franta in sferturi ! In mod normal ,Romania nu poate invinge Norvegia ! Doar o zi Senzaționala a fetelor noastre si o zi mizerabila a nordicelor sa facă posibil un asemenea rezultat .Nu este exclus nici egalul insa acest rezultat in handbal tine de hazard .

Asa este. Norvegiencele vor juca in draci. Vor juca sa ne bata. Altfel pot ajunge pe locul 3.

larisa_i
larisa_i  •  14 August 2016, 15:03

Criteriile sunt ***, banuiesc ca e o greseala a autorului, daca primul criteriu sunt punctele dintre cele 2 echipe, atunci la egalitate de puncte, deci diferenta de goluri zero, se aplica criteriul diferentei de goluri?!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează