SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  PERFORMANȚĂ

Cu ambele picioare amputate, un fost pilot de F1 a devenit triplu campion paralimpic!

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat joi, 15 septembrie 2016 14:55

Nimic nu este imposibil dacă există suficient spirit de sacrificiu! O demonstrează din nou Alessandro Zanardi, fostul pilot de Formula 1, proaspăt campion la Rio de Janeiro în proba de ciclism paralimpic pe șosea.

Cu nu mai puțin de 18 secunde în spatele australianului Stuart Tripp la kilometrul 10 al cursei, italianul a reușit o revenire de senzație, surclasându-și adversarul cu aproape 3 secunde, devenind astfel triplu campion paralimpic, scrie autosport.com.

Zanardi, 49 de ani, este binecunoscut iubitorilor motorsportului datorită perioadei petrecute în Formula 1 (1991-1994, 1999), la Jordan, Minardi, Lotus și Williams. A dobândit mai mult succes în CART, însă viața avea să i se schimbe odată cu accidentul din 2001 de la EuroSpeedway Lausitz, în urma căruia i-au fost amputate ambele picioare.

Alex a revenit spectaculos în lumea curselor, ajutat de proteze, câștigând chiar titlul în Supertourismo Italiano în 2005.
În 2007 a răspuns afirmativ unei noi provocări, ciclismul paralimpic, sport pe care l-a practicat o vreme în paralel cu motorsportul. A devenit dublu campion paralimpic la Londra în 2012, câștigând acum și cea de-a treia medalie de aur.

În decembrie 2012, Alex Zanardi a fost numit „Omul anului” de către revista Top Gear.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează