SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  HANDBAL

Cu sau fără Ana? Accidentată la finalul meciului cu Spania, din turneul norvegian, Tănasie află azi dacă prinde turneul olimpic de la Rio

Articol de - Publicat marti, 26 iulie 2016 00:00

Minutul 52 al meciului de duminică, împotriva Spaniei, a fost unul de groază pentru delegația României prezentă la Ulstein, la turneul de pregătire din Norvegia.

Aflată pe repliere, pe un contraatac, extrema stânga Ana Maria Tănasie s-a dezechilibrat și i-a fugit genunchiul. Jucătoarea a început să țipe de durere, iar staff-ul medical al lotului a intervenit imediat.

Ana a fost scoasă pe targă în afara terenului, fiind cu greu oprită din plâns de coechipiere.

RMN-ul care clarifică totul

La hotel extrema s-a liniștit, iar durerile au mai trecut. "Nu putem face nicio supoziție în momentul de față. Ana va efectua un control medical marți dimineața. Abia apoi doctorii vor lua o decizie în privința rămânerii ei în lot", a declarat antrenorul federal Nicoleta Alexandrescu.

Handbalista a scris și ea pe contul său de Facebook un mesaj de mulțumire pentru toți aceia care au fost alături de ea în momentele dificile. "Vreau să vă anunț prin acest mesaj că marți voi afla dacă sunt aptă pentru a juca la Olimpiadă! Prin acest mesaj vreau să vă mulțumesc tuturor celor care mi-aţi scris și aţi fost mereu lângă mine când am avut un obstacol" a fost mesajul jucătoarei care a fost aleasă în echipa ideală a Ligii Campionilor, pentru jucătoarele tinere, sezonul trecut, pe când evolua la HCM Baia Mare.

Se poate face schimbare

Dacă doctorii vor spune azi că accidentarea Anei Maria Tănasie e una gravă, antrenorul Tomas Ryde va putea efectua o schimbare de ordin medical în lot. "Sunt o serie de acte de pus la punct, nu va fi ușor, pentru că e vorba de acreditare, dar sperăm să nu ajungem la aceste lucruri și jucătoarea să meargă la Rio", a declarat Nicoleta Alexandrescu. Ryde trebuie să aleagă o handbalistă din lotul de 28 pe care l-a decis pentru Jocurile Olimpice. În acel lot însă, nu mai figurează nicio extremă stânga de meserie! Ar putea merge în acest caz extrema dreapta Aneta Udriștoiu sau rezerva Mădălina Zamfirescu, cea care evoluează însă pe post de centru.

Ultimele antrenamente la Izvorani

Româncele s-au întors ieri, la miezul nopții, din Norvegia și au primit trei zile libere din partea antrenorilor Tomas Ryde și Costică Buceschi. Reunirea lotului se va face pe 29 iulie, la sediul federației, acolo unde va avea loc și o conferință de presă. Imediat se va pleca la Izvorani, unde echipa va efectua ultimele ședințe de pregătire înainte de plecarea spre Rio, programată pe 1 august. România va debuta în turneul olimpic pe 7 august, contra Angolei, la ora 1:50 (ora României).

L-au sărbătorit pe Jaume

Spaniolul Jaume Forte, antrenorul cu portarii al naționalei României, și-a sărbătorit duminică ziua de naștere în mijlocul delegației "tricolore" de la Ulstein. "Principalul" Tomas Ryde și-a lăudat secunzii spunând despre Costică Buceschi și Jaume Forte: "Acești băieți aduc multă competență și o foarte bună stare de spirit. Învățăm în fiecare zi câte ceva în drumul nostru spre Rio".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează