SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  BOX

Pedepsiţi! Arbitri de la box implicați în deciziile scandaloase de la JO au fost retrași de la delegări. Mihai Nistor a fost și el printre victime

Irlandezul Michael Conlan nu s-a sfiit să arate semne obscene celor care l-au nedreptăţit // Foto: Getty Images
Irlandezul Michael Conlan nu s-a sfiit să arate semne obscene celor care l-au nedreptăţit // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 18 august 2016 00:00

Câţiva arbitri implicaţi în deciziile scandaloase de la Jocurile Olimpice au fost retraşi de la delegări. Rezultatele meciurilor controversate nu mai au însă cum să fie schimbate.

AIBA a luat decizia de a-i exclude pe arbitrii care au viciat rezultate după reacţia furioasă a irlandezului Michael Conlan, care a pierdut nemeritat în favoarea în sferturile de finală ale categoriei bantam, în faţa rusului Vladimir Nikitin.

Conlan nu s-a abţinut de la invective, afirmând că lumea boxului amator e plină de "nenorociţi şi trişori". Irlandezul i-a acuzat pe membrii AIBA de corupţie, "de la cel mai mic la cel mai mare". Conlan s-a jurat că nu va mai participa niciodată la o competiţie de amatori.

Într-un comunicat, AIBA a transmis că unele dintre deciziile date la meciuri au fost analizate cu atenţie şi că au fost luate măsuri împotriva unor arbitri.

"De la începutul JO, AIBA a oficiat 239 de lupte. Am revizuit toate deciziile şi am constatat câteva care nu s-au ridicat la nivelul aşteptat. Respectivii arbitri de ring şi judecători nu vor mai oficia la Rio. Potrivit regulamentului AIBA, rezultatele meciurilor nu vor putea fi schimbate".

Una dintre victimele incompetenţei sau corupţiei din box a fost şi românul Mihai Nistor, care a părăsit competiţia încă din primul tur, pe nedrept.

S-a mai scris astăzi despre JO 2016:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
vladutz13
vladutz13  •  18 August 2016, 23:20
Postat de sooos1ck pe 18 August 2016, 14:59

Au dat afara cativa arbitrii...tu nu intelegi ca arbitrii nu au furat de capul lor? E vorba de AIBA, un for corupt!

Bineinteles ca inteleg asta.. nu au furat de capul lor nici cu irlandezul... insa scandalul facut de irlandezi a fost atat de mare ca nu au mai putut musamaliza nimic. La noi... au aparut niste articole prin presa noastra, s-au suparat niste oameni din lumea boxului. Cam atat... daca se facea scandal urias... dar astia de la COSR, CIO, nu vor sa se certe, e strica pozitiile viitoare.

ftwraku
ftwraku  •  18 August 2016, 21:47

1la mana,vrajala. 2 la mana,de ce sare lumea de fund in sus ca a fost furat acum un VESTIC de un RUS si nu a fost aceiasi unitate de masura in cazul lui Nistor? Frectie la picior de lemn. Adica toti ceilalti trebuie sa fie solidari cu ei,vai-vai,cat ii fura pe ei ,dar cand unu din "estul capitalistic" este furat,este la S.A Eu am mai zis,stiu,pare utopic si nu se va intampla...propun ca tarile din G-8 sa primeasca un nr.de medalii by default in functie de PIB. Sau macar cele 3 natiuni de neam prost: Rusia,SUA si Anglia.Ca de dracu o dau astia de gard cu UK cand UK=Anglia...Scotia e buna doar sa fie mulsa ,mai ales acum cat inca mai sunt niste rezerve de petrol. Atentie,aia din China,cat de comunisti si cat de inepti si cum vreti voi sa le ziceti ca sunt,PE BUNA DREPTATE,nu contest,nici nu se aproprie de astea 3 capitaliste in materie de hotie si ipocrizie.

onduku
onduku  •  18 August 2016, 18:51
Postat de bvd_magheru pe 18 August 2016, 11:02

Ce mai e zis !! Sa te antrenezi profesionist sa iti sacrifici viata pentru un ideal , sa fi atit de aproape sa iti indeplinesti visul si dintr-o data sa ti-l curme niste derbedei care chipurile sunt arbitrii !!

Dar tu, *** Tu pentru ce te pregatesti? Care-i idealul tau de fapt? Distrugerea poporului roman?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează