SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  AU MAI RĂMAS 12 ZILE

Primul zbor spre Rio » O parte din sportivii români au plecat spre Brazilia: scrimerii sunt cei mai numeroși

Pentru spadasine ultimul cantonament înainte de plecare a fost în Poiana Brașov // FOTO Alex Nicodim
Pentru spadasine ultimul cantonament înainte de plecare a fost în Poiana Brașov // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 24 iulie 2016 00:00

O parte dintre sportivii români au plecat în această dimineață spre Brazilia, scrimerii sunt cei mai numeroși în cea dintâi etapă.

Primii sportivi români au plecat duminică dimineață spre Rio de Janeiro, orașul în care pe 5 august vor debuta Jocurile Olimpice. De data aceasta, sportivii români pleacă în etape și nu împreună, așa cum s-a întâmplat la edițiile precedente. 

Grosul primei tranșe este reprezentat de scrimeri, care vor concura chiar din prima săptămână a JO. Spadasinele Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și rezerva Loredana Dinu, sabrerul Tiberiu Dolniceanu și floretista Mălina Călugăreanu sunt scrimerii care vor concura pe planșele de la Rio.

"Nu avem nicio presiune pentru a lua medalie. Sunt opt sau nouă echipe care emit aceleași pretenții, sunt  37 de sportive care emit aceleași pretenții. E o competiție care trebuie tratată la nivelul respectiv. Fetele au demonstrat și la meciurile pe echipe, și la meciurile individuale că pot să învingă pe oricine și în acelaşi timp că pot să fie o pradă facilă pentru adversare sub valoarea lor", a spus Dan Podeanu, antrenor al lotului feminin de spadă.

Tiberiu Dolniceanu va beneficia la Rio de sfaturile lui Mihai Covaliu, dar și de ajutorul colegului său de lot Iulian Teodosiu, care-i va fi sparring. Întrecerile de scrimă au loc între 6 și 14 august.

Pe lângă scrimeri, în aeronava care urma să decoleze spre Paris la ora 7:10 s-au mai aflat boxerul Mihai Nistor, un înotător, 3 atleți și un halterofil. De la Paris ei urmau să zboare Rio, unde ar trebui să ajungă la 20:15, ora locală. Următorii sportivi vor pleca spre Brazilia pe 27 iulie.

Încă un caz de dopaj

Atletul Andrei Rareș Toader, care participa la aruncarea greutății,  a fost depistat pozitiv la controlul antidoping în data de 4 iunie, la Campionatele Internaționale ale României, desfășurate la Pitești, și va rata participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Substanțele la care a testat pozitiv sportivul în vârstă de 19 ani sunt androsteron, etiocolanolon, testosteron. "COSR își menține ferma politică de prevenire și combatere a dopajului în sportul de performanță'', se arată într-un comunicat al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

97de sportivi are delegația României la Jocurile Olimpice de la Rio

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează