SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CORESPONDENȚĂ DE LA RIO / SCRIMĂ

INTERVIU EXCLUSIV Simona Pop a împins România în finală: "Am avut momente cînd îmi venea să zic: «Măi, fată, nu mai trage și în ultimele zece secunde, lasă-mă în plata Domnului că oricum te-am bătut»"

Articol de , , , , - Publicat vineri, 12 august 2016 07:34

Interviu și foto realizate de echipa Gazetei Sporturilor de la Rio

Ea nu o spune, dar acesta e adevărul.

Simona Pop a fost revelația echipei României de azi noapte, cînd echipa de spadă a devenit campioană olimpică, învingînd spuma scrimei mondiale.

În primul meci, cu SUA, Simona a punctat de 8 ori. Apoi, în semifinala cu Rusia a izbutit 20 de tușe din 45!

În termeni direcți, Simona a dus echipa în finală.

Iar, în finala cu China, marea favorită, Simona a oferit 5 puncte României, înainte de a fi înlocuită de Loredana Dinu, într-un gest de exemplară solidaritate de echipă.

La interviuri, Simona Pop, a treia clasată a echipei, opțiunea pe care se înghesuie toți adversarii sperînd că e veriga slabă, se arată veselă, deschisă și grăbită ”pentru că vreau să sun acasă”.

- Te-au vînat, Simona, crezînd că ești cea mai slabă și s-au păcălit.
- (Rîde din toată inima) Da, nu e prima oară cînd se păcălesc. Rusoaicele s-au mai păcălit cu mine. Nu e ușor să tragă toți adversarii pe tine, să încerce să te țină cît mai mult pe planșă. Am avut momente cînd îmi venea să le zic: ”Măi, fată, nu mai trage și în ultimele zece secunde, lasă-mă în plata Domnului că oricum te-am bătut!”.

- Cum ați pregătit ziua de azi?
- Ne-a afectat foarte mult eliminarea de la individual. Și lipsa oricărei medalii. Înainte de a pleca de acasă, din satul olimpic, am făcut o împărțeală. Fetele mi-au zis: Ana ia SUA, tu, Simona, iei Rusia și Simona Gherman ia China.

- Ați vorbit serios?
- Mai în glumă, mai în serios, cum să vă zic? În gîndul meu, cînd le-am auzit mi-am zis: ”Măi, fetelor, voi nu știți că eu nu mă împac cu stilul rusoaicelor, pe mîna cui vă lăsați?!”. Dar am tăcut, ce să fac, sîntem o echipă și fiecare își face treaba cum poate mai bine.

- Culmea e că socoteala voastră de acasă s-a potrivit în tîrgul medaliilor. Într-un anume fel, ați o avut o contribuție personală exact în fața adversarilor pe care i-ați prevăzut.
- Da, așa a fost să fie.

- Știi că ai reușit 20 de tușe cu Rusia?
(Se luminează la față) Nu, nu știam. Dar mă bucur. Mă bucur că toți se păcălesc mergînd pe ideea că mă vor distruge pe mine. Ce și-au spus ele? Că au găsit-o pe asta căreia să-i care și să-i tot care. Și nu le-a ieșit.

- Care a fost atuul vostru, Simona?
- Acela că nu ne-am temut. Sîntem o echipă și știm să traversăm momentele dificile. Nu ne sperie nimeni. Nu poți ajunge campion olimpic dacă te temi!

7 puncte ”profit” a adus Simona echipei în meciul cu Rusia, punctînd de 20 de ori și încasînd doar 13 tușe

3 puncte a adus în total echipei în ziua în care fetele au devenit campioane olimpice, punctînd de 33 de ori și primind 30 de tușe

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
10210427042056439
Costelus Cas  •  12 August 2016, 19:27

Simona Pop e tare frumoasa si finuta. Dar e si unguroaica si pocaita?

ando89
ando89  •  12 August 2016, 13:42

Mulțumesc din inimă doamnelor! Am privit înregistrarea finalei spre dimineață, fără să am curajul să văd înainte rezultatul. Mi-ați picurat aur în suflet, încă o dată vă mulțumesc!

sibelius
sibelius  •  12 August 2016, 11:20
Postat de maximinus_trax pe 12 August 2016, 09:37

De asta am si scris FCSB, Steaua e altceva si s-a vazut inclusiv aseara. E vorba de spirit onoare cinste, lucruri straine pentru FCSB si presa aservita. M-a deranjat apelativul "veriga slaba", acordat pe nedrept unei sportive care s-a luptat exemplar si care impreuna cu celelate fete au adus prima medalie la JO si nu orice medalie, ci chiar pe cea de aur. In schimb tot felul de non-valori dintre care, nimeni nu poate nega evidenta ca sunt cele mai multe de la FCSB, primesc tot felul de epitete gen diamant, briliant etc. Nu este corect fata de munca celor care aduc prestigiu tarii.

Dopajul de la caiac-kanoe si performantele zero la alte discipline sunt tot semne ale "onoarei"?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează