SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  PATINAJ ARTISTIC

Demonstraţia Ţarului » Evgheni Pluşenko a strălucit ieri la Soci, deşi acum o lună nu era sigur că va participa

Articol de - Publicat sambata, 08 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 07 februarie 2014 20:26

Evgheni Pluşenko a impresionat ieri cu programul scurt din concursul pe echipe, deşi acum o lună nu era sigur că va participa la JO


Pluşenko e unul dintre starurile Rusiei la Soci. Dar era cît pe ce să rateze participarea la JO pentru că Rusia avea un singur loc la masculin, iar campionul olimpic din 2006 se clasase pe poziţia a doua la campionatele naţionale, fiind învins de un puşti de 18 ani. Învingătorul din această competiţie ar fi trebuit să meargă la Soci. Evgheni nu a vrut să accepte situaţia, a spus că e vina lui Kovtun că nu sînt mai mulţi reprezentanţi ai Rusiei la JO, pentru că s-a clasat foarte prost la Campionatele Mondiale anterioare. Oficialii ruşi au amînat decizia după Campionatele Europene din ianuarie, unde Pluşenko nu a participat. Le-a prezentat în spatele uşilor închise ale patinoarului programele lui, iar decizia a fost în favoarea sa.

Chiar dacă festivitatea de deschidere a fost ieri, întrecerile de patinaj artistic au început de joi, cu concursul pe echipe. Pluşenko a patinat pe muzica din filmul Moulin Rouge şi s-a clasat pe locul al doilea, în spatele japonezului Yuzuri Hanyu. "Nu contează ce rezultat va fi la final. Deja am cîştigat lupta mea", a spus patinatorul în vîrstă de 31 de ani. El a suferit în ultimii ani multiple intervenţii chirurgicale la genunchi şi spate. Concursul pe echipe e doar încălzirea pentru Pluşenko, cel individual, acolo unde îşi doreşte aurul, se va desfăşura pe 13 şi 14 februarie.

Cum se desfăşoară concursul pe echipe?
Această probă este pentru prima oară la o ediţie a Jocurile Olimpice. La Soci, în acest concurs participă 10 echipe. Pentru echipă evoluează un băiat, o fată, o pereche şi un cuplu la dans. Ei prezintă un program scurt şi unul liber, la fel ca în concursul individual. În funcţie de locul ocupat la fiecare dintre cele două programe se acordă puncte: locul 1 primeşte 10 puncte şi tot aşa descrescător, locul 10 primind 1 punct. După ce toate evoluţiile se încheie, echipa cîştigătoare e cea care are totalul cel mai mare.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează