SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  RUSIA - FINLANDA 1-3

Dramă rusă » Gazda Jocurilor Olimpice, a doua favorită la cucerirea aurului la hochei, a pierdut în sferturi de finală cu Finlanda

Articol de - Publicat joi, 20 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 19 februarie 2014 21:49

Finlanda a cîştigat înfruntarea cu 3-1 şi va juca în semifinale împotriva Suediei ♦ Echipa Suomi are cinci medalii la JO, dar nici una nu e de aur


Era medalia cea mai dorită. Cea pentru care ruşii ar fi dat orice. Însă drumul lor s-a oprit la două meciuri distanţă de ea. Echipa starului Ovecikin s-a oprit ieri în sferturi de finală, după ce a fost învinsă de Finlanda cu 3-1 (2-1, 1-0, 0-0).

Medalia începuse să se îndepărteze încă din grupe de ruşi, după ce au ajuns cu SUA şi cu Slovacia la lovituri de departajare şi au fost nevoiţi să joace în play-off-ul pentru "sferturi". Nevoiţi să joace două meciuri în zile consecutive, ei n-au rezistat efortului şi nici presiunii de a juca acasă. Deşi ei au fost cei care au deschis scorul şi au ridicat spectatorii în picioare pentru a sărbători golul lui Ilia Kovalciuc. Însă entuziasmul avea să dureze doar cîteva minute pentru că finlandezii au replicat cu reuşita lui Juhamatti Aaltonen. După ce Teemu Selane a dus scorul la 2-1, încă mai existau sprenţe.

Ruşii presau, şutau la poartă, patinau în viteză. Însă fără rezultate pe tabelă. În repriza a doua Mikael Granlund a majorat scorul şi ruşii au început cursa de recuperare, însă nu au reuşit nici măcar să se apropie de finlandezi. "E greu să spun ceva acum, simt doar un gol imens",a spus Serghei Bobrovski, portarul care a jucat din repriza a doua în locul lui Semion Varlamov.

Duel nordic
Jucătorul lui Washington Capitals, Alexander Ovecikin, a putut să lege mai multe cuvinte, după dezamagirea din faţa Finlandei. "Am început bine meciul, am şi marcat, dar apoi am făcut două greşeli care s-au transformat în goluri pentru ei. Am încercat să ne regrupăm, dar nu am reuşit", a spus el. Este a treia ediţie consecutivă la care Rusia nu reuşeşte să ajungă pe podiumul olimpic, ultima sa reuşită fiind un bronz la Salt Lake City.

Finlanda şi al ei "bătrîn", Teemu Selane, va juca în semifinale împotriva Suediei, echipă care ieri a învins Slovenia cu 5-0. În cealaltă semifinale se vor întîlni învingătoarele din partidele SUA-Cehia şi Canada-Letonia. Semifinalele se vor disputa mîine.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
saramago
saramago  •  20 Februarie 2014, 18:30

Lepisto, Hietanen, Lehtera, Salminen, Immonen, Kontiola, Pihlstrom si Komarov sunt cei opt echipieri finlandezi care evolueaza pentru cluburi din KHL. Din cate se observa, finlandezii au avut mai multa incredere in KHL decat rusii, care au avut in echipa de miercuri doar sase "autohtoni" (E.Medvedev, Tikhonov, Popov, Tereshchenko, Radulov, Kovalchuk).

vasisteaua
vasisteaua  •  20 Februarie 2014, 16:56

Cine a scris articolul asta idiot? De unde si pana unde rusia a fost a doua favorita? pentru ca nu a terminat ultimele doua editii de loc in top 3? daca s-a facut pentru ca a jucat acasa de ce nu a fost prima favorita? Oare de ce ziaristii astia de Kacao nu raman la fotbalul lor de cancan si sa ne lase hocheiul in pace sa nu-si mai dea ei cu parerea. Rusine. De cand joaca la Washington, Ovecikin, nu a castigat Stanley Cup pe cand Teemu a castigat, iar in NHL draga ziarist de cancan, se joaca destul de des la doua zile. Mars la fotbal Katel(O) ordinar(A).

1349magus
1349magus  •  20 Februarie 2014, 11:30
Postat de ertyuiop pe 20 Februarie 2014, 11:10

Roxana esti varza daca tu crezi ca a juca 2 zile consecutiv in hochei constituie o problema fizica.....acolo exista linii care se schimba permanent si tot datorita acestei caracteristici vedem jucatori de 40 de ani. Hocheiul nu e fotbal!

Tocmai d'aia ar trebui sa te muti pe articolele de fotbal.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează