SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  JO SOCI 2014

Eroul Bode Miller » Americanul a cîştigat cea de-a şasea medalie olimpică din carieră

Bode Miller a anunţat că va fi ultima Olimpiadă din carieră
Bode Miller a anunţat că va fi ultima Olimpiadă din carieră

Articol de - Publicat luni, 17 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 februarie 2014 00:11

Americanul Bode Miller a cîştigat ieri, la 36 de ani, cea de-a şasea medalie olimpică din carieră. A dedicat medalia fratelui său, mort în aprilie anul trecut.

La 36 de ani, Bode Miller a devenit, ieri, cel mai vîrstnic medaliat într-o probă de schi la Jocurile Olimpice şi al doilea cel mai medaliat american la ediţiile de iarnă, cu şase distincţii, după patinatorul de short-track, Apolo Ohno, care are opt.

Miller a terminat pe locul 3 proba de super G, la egalitate cu canadianul Jan Hudec, fiind devansat însă de norvegianul Kjetil Jansrud şi de compatriotul său Andrew Weibrecht. E a şasea medalie la Olimpiadă pentru cvadruplul campion mondial, cel care are nu mai puţin de 33 de victorii în etapele de Cupă Mondială.

La final, cu ochii în lacrimi, Bode Miller a spus că nu plînge din cauza emoţiilor. "Nu este vorba de schi, ci despre altceva", a declarat yankeul.

Miller a suferit un şoc în aprilie anul trecut, cînd şi-a pierdut fratele, Chelone, iar de mai multă vreme se luptă pentru custodia fiului său.

Medaliile lui Bode Miller la JO
aur 2010 supercombinată
argint 2002 slalom uriaş
argint 2002 combinată
argint 2010 Super G
bronz 2010 coborîre
bronz 2014 Super G

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează