SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  HOCHEI PE GHEAŢĂ

Europa versus America » Suedia-Finlanda şi Canada-SUA sînt semifinalele turneului olimpic de hochei

Articol de - Publicat vineri, 21 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 februarie 2014 11:20

O confruntare între continente, o afacere internă NHL.

Practic, acum începe la Soci lupta pentru medaliile olimpice. Au mai rămas patru echipe din 12. Miercuri Finlanda a eliminat Rusia (3-1), cea mai mare lovitură dată ruşilor la această ediţie a Jocurilor.

Suedia nu a avut probleme cu Slovenia, 5-0 fără drept de apel. SUA a defilat şi ea cu Cehia, 5-2, o partidă decisă de ritmul şi determinarea din prima repriză a americanilor.

Canada, campioana olimpică en titre, s-a chinuit ceva cu Letonia, 2-1, dar a pus pînă la urmă pasul în semifinale.

Meciurile de astăzi, primul (ora 14:00, TVR 1) între europeni, al doilea (ora 19:00, TVR 1) între nord-americani, se anunţă bijuterii pe gheaţă, atît datorită numărului mare de jucători care evoluează în NHL, cel mai valoros campionat de hochei al lumii, cît şi datorită ambiţiei de a pune mîna pe o medalie olimpică, în special pe cea de aur.

Puncte tari, puncte slabe
Specialiştii în hochei de peste Ocean au analizat plusurile şi minusurile fiecărei echipe.

Canada
Plusuri
- atacul - deşi meciul cu Letonia a spus altceva
- postura de favorită principală
- nume ca Sidney Crosby în echipă
- apărarea - canadienii ştiu să joace şi cu, şi fără puc

Minusuri
- portarii
- faptul că Team Canada nu pare suficient de unită şi motivată

Finlanda
Plusuri
- portarii - finlandezii au opţiuni foarte bune
- moralul după scoaterea din turneu a ruşilor
- atacul - Selanne e doar un nume, cel mai în vîrstă dintre ele

Minusuri
- apărarea

Suedia
Plusuri
- atacul - jucători precum Carl Hagelin, Alexander Steen, Daniel Sedi sau Gabriel Landeskog au peste 40 de puncte în NHL
- portarii - mai ales Henrik Lundqvist

Minusuri transformate în plusuri
- iniţial experţii credeau că suedezii vor fi inhibaţi de gîndul eşecului de la Olimpiada trecută, obstacol aparent depăşit pînă acum. Totodată, ei puneau la îndoială faptul că hocheiştii din Suedia pot deveni o echipă sudată

SUA
Plusuri
- atacul - stelele din NHL nu dorm zilele astea la Soci, ci arată, meci de meci, de ce s-au dus acolo
- apărarea
- faptul că au demonstrat la Olimpiadă că sînt foarte uniţi, foarte motivaţi, că joacă foarte bine în această formulă

Minusuri
- portarii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
eudor2000
eudor2000  •  22 Februarie 2014, 04:55

Guys, tonight is yours. Own the moment. We are proof that every minute matters. The podium is reserved for the brave. Earn every inch, dictate the pace. Go get them! From the girls ! Acesta este mesajul pe care hocheistii canadieni l-au putut citii cind au intrat in vestiar inaintea meciului de astazi din semifinale cu USA. Mesajul a fost transmis de hocheistele echipei Canadei, cele care cu o zi inainte , intr-un meci de infarct, au revenit de la 2-0 si au invins echipa similara a USA. Comentariile sint de prisos. Ramine in urma doar admiratia pt cei care stiu sa lupte.

giginamol
giginamol  •  21 Februarie 2014, 22:17

Oana, ma asteptam la o analiza mai pertinenta cu plusuri/minusuri reale nu scoase din burta. Canada - detinatoarea titlului e probabil echipa cea mai completa a turneului cu 4 linii de atacat care joaca minute importante la cluburile din NHL. Singurul punct mai slab al formatiei lui Babcock este partea stanga a defensivei si nicidecum portarii. Price este unul din cei mai in forma portari din NHL cu un procentaj de save .925. Finlanda - probleme mari pe axul central al atacului. Fratii Koivu si Filipula accidentati iar Bergenheim a refuzat convocarea. Defensiva robusta dar cu putzine carentze offensive USA- in afara de Suter defensiva americana arata destul de neexperimentata la acest niv

saramago
saramago  •  21 Februarie 2014, 16:19

Finlanda - Suedia 1-2, dupa un meci in care invingatorii rusilor nu au reusit, in nici una dintre reprise, sa fructifice situatiile de PP. In plus, in locul eroului Rask, ... lovit de 37 de ori de suturile rusilor in sferturi, a aparat Lehtonen.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează