SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  FLACĂRA OLIMPICĂ

Flacăra cu nenoroc » Cele mai mari gafe făcute de ruşii care au purtat torţa olimpică

Torţa olimpică reaprinsă cu bricheta +1   FOTO
Torţa olimpică reaprinsă cu bricheta

Articol de - Publicat vineri, 20 decembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 19 decembrie 2013 20:20

Plini de grijă autentică, americanii au numărat ghinioanele torţei olimpice pe traseul rusesc, înainte de JO de la Soci.

Drumul în Rusia al flăcării olimpice este cel mai lung din istorie. Aproximativ 65.000 de kilometri, adică o grămadă de spaţiu-timp ca să se întîmple ceva rău cu focul umblător. Americanii, mai exact ziariştii de la NY Times, au inventariat aventurile nenorocoase ale ştafetei care a purtat torţa prin întreaga Rusie.

14.000 de oameni vor purta în total torţa pe teritoriul ţării gazdă a JO de iarnă 2014, iar flacăra ve merge cu avionul, cu trenul, cu sania şi cu cămila, cu snow-mobile-ul şi pe jos, ba chiar şi în spaţiu. Întîmplările acoperă toata gama - de la cheia haioasă pînă la cea tragică.

Iată cîteva dintre ele.
- PURTĂTOR ÎN FLĂCĂRI. La sfîrşitul lunii noiembrie, Piotr Makarciuk, fost bobeur, s-a transformat chiar el în torţă. Orăşelul Akaban a fost martorul unor scene de groază, cînd flacăra s-a extins din recipientul ei pe umărul şi apoi pe braţul lui Makarciuk. Incendiul a fost stins repede, iar sportivul nu a păţit nimic.

- PURTĂTOR DECEDAT. La începutul săptămînii, un antrenor de lupte greco-romane care a purtat torţa 500 de metri a făcut infarct şi medicii nu l-au mai putut salva.

- STINGERE REPETATĂ. Martori oculari au susţinut că torţa s-a stins de vreo 50 de ori pînă acum. Organizatorii nu recunosc decît trei ocazii în care torţa nu a rezistat. O dată a fost reaprinsă cu bricheta unui steward nonşalant. Oare numai o dată?

Pentru neutralitate, NY Times consemnează că li s-a mai întîmplat şi altora.

- CĂZĂTURA ÎN FUND. La JO de iarnă din 1956, desfăşurate la Cortina, patinatorul de viteză Guido Caroli a intrat chiar pe patine în arenă cu torţa în mînă şi s-a împiedicat de firele unui microfon. Caroli a căzut direct în fund, dar cu flacăra intactă, în sus, spre cer.

- FRIPTURA SUD-COREEANĂ. Seul, 1988, JO de vară. Organizatorii s-au gîndit că ar fi frumos să dea drumul unor porumbei deasupra flăcării deja aprinse pe stadion. Cineva a claculat greşit distanţele şi momentele, astfel încît sărmanele păsări s-au prăjit la înălţime.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează