SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  JO SOCI 2014

FOTO Da svidania, Soci! » Jocurile Olimpice s-au încheiat printr-o ceremonie încărcată de cultura rusă

Articol de - Publicat luni, 24 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 23 februarie 2014 23:29

Muzica, literatura, dansul au fost din nou prezente pe stadionul Fişt. Următoarea ediţie va avea loc în 2018, la Pyeongchang, în Coreea de Sud.

Artificii, spectacol, aplauze, discursuri, celebrare. Aşa s-a încheiat a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice, desfăşurată la Soci, oraşul de pe malul Mării Negre.

După 17 zile de întreceri, punctul final a fost pus de o ceremonie grandioasă în care din nou au fost prezentate istoria şi cultura rusă. Muzică, literatură, dans toate au fost puse în momente artistice de mare fineţe.

Cel mai comentat va fi probabil cel în care sute de voluntari au format cercurile olimpice. La ceremonia de deschidere, cînd cercurile au fost făcute din becuri, unul dintre cele cinci nu s-a aprins.

Ieri, ruşii au păstrat oamenii care trebuiau să-l formeze pe al cincilea unii lîngă alţii într-o scurtă ironie a incidentului de la început. Viori, piane, picturi toate s-au adunat pe un stadion, iar muzica lui Rahmaninov a sensibilizat pe toată lumea.

Muzica unui alt mare compozitor rus a încheiat Jocurile Olimpice. După ce primarul din Soci i-a înmînat steagul olimpic celui din Pyeongchang, acordurile din Ceaikovski au umplut stadionul, iar artificiile cerul de deasupra mării. Da svidania, Soci! Da svidania, Rusia!

Românii la Soci
Delegaţia României de la Soci a avut 24 de membri. Cel mai bun loc pe care l-au obţinut la această ediţie a Jocurilor Olimpice sportivii români a fost 17, ocupat de echipajele de bob 2 feminin, compus din Andreea Grecu şi Maria Adela Constantin, şi masculin, Nicolae Istrate şi Florin Cezar Crăciun. Dintre cele 88 de ţări participante, doar 26 au reuşit să ia medalii.

606691-clasament-medalii.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează