SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SCHI ALPIN

Model pe schiuri » Therese Johaug a cucerit medalia de argint în proba de 30 km start în bloc

Fără schiuri, în postura de model +2   FOTO
Fără schiuri, în postura de model

Articol de - Publicat duminica, 23 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 22 februarie 2014 22:35

Atunci cînd nu se antrenează sau participă la concursuri, norvegianca prezintă moda şi are numeroase sedinţe foto.

E blondă, are ochii albaştri şi, de ieri, o colecţie completă de medalii olimpice. Therese Johaug a adăugat aurului din 2010 de la ştafetă şi bronzului cucerit în proba de 10 km din Rusia un argint.

"Locul doi e un rezultat bun, mai ales că am fost acompaniată pe podium de colegele mele. Înseamnă mult pentru echipă, ne-am regrupat după ce am terminat abia pe locul cinci la ştafetă. Ştiam că putem mai mult", a spus ea. Aurul a fost cucerit de Marit Bjoergen, iar bronzul de Kristin Stoermer Steira.

Therese, 25 de ani, a pus schiurile în picioare pe cînd era o mogîldeaţă blondă. Faptul că a crescut la o fermă în Dalbygda a ajutat-o foarte mult. De aceea a ales şi schiul fond. La 19 ani a cîştigat primele medalii la Campionatele Mondiale de juniori. Iar la seniori are deja o zestre de 8 medalii, dintre care 4 sînt de aur.

Cel mai greu moment al carierei a fost în 2010, cînd, în timp ce se antrena la Trondheim, a fost lovită de o maşină. A avut probleme la şold, picioare şi coate. Însă şi-a revenit miraculos de repede.

Pe lîngă schi fond, lui Therese îi place şi moda. De aceea, atunci cînd nu e la antrenamente sau concursuri, acceptă cu multă plăcere sedinţele foto sau prezentările de modă.

Este imaginea lanţului de magazine Eger Karl Johan şi a defilat pe podium pentru Stella McCartney şi Tommy Hilfiger. "E bine să fii un pic strălucitoare la finalul sezonului şi să schimbi echipamentul de schi cu ceva mai feminin", a spus Therese Johaug.

Jocurile Olimpice s-au încheiat ieri pentru ea, aşa că acum o să lase schiurile deoparte şi o să poată străluci. Pînă la următoarea etapă de Cupă Mondială.

Colegă cu idolul
Therese Johaug a spus că modelul ei în sport este Marit Bjoergen (foto 3). Cele două sînt colege de cîţiva la lotul olimpic al Norvegiei. Bjoergen a cucerit ieri cea de-a 10-a medalie olimpică a carierei, fiind cea mai medaliată sportivă la Jocurile Olimpice de iarnă.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
myers
myers  •  23 Februarie 2014, 11:02

Wow,ce brand are Bjoergen in ultima poza!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează