SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  JO SOCI 2014

Pîrtieee! Vin românii! » Delegaţia României la JO de iarnă 2014 a pornit spre Rusia

Articol de - Publicat luni, 03 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 februarie 2014 09:55

Delegaţia României la JO de iarnă 2014 este compusă din 24 de sportivi şi 20 de antrenori şi oficiali. Portdrapelul este biatlonista Eva Tofalvi.

Ieri dimineaţă, un grup de 44 de oameni îmbrăcaţi la fel, cu geci roşii şi pantaloni matlasaţi de culoare bleumarin, înhămaţi cu bagaje multe au decolat de pe aeroportul Henri Coandă spre Rusia. Peste 4 zile, cei 24 de sportivi români vor reprezenta România în întrecerile olimpice de la Soci.

"E un miracol că sîntem chiar aşa mulţi, nu mă aşteptam. Mă bucur sincer şi sper ca toată lumea să dea tot ce are mai bun" a fost reacţia patinatorului Zoltan Kelemen, care a promis că în programul liber o să arate lumii o cvadruplă realizată de el. "Risc. Dacă îmi fac programul scurt, nu am cum să ratez finala", a spus Kelemen.

Toţi sînt însă conştienţi că nu au şanse la medalii, dar şi-au propus să ajungă în finale. "Plecăm de la zero şi avem tot două mîini şi două picioare", a spus schiorul Paul Pepene. "Sper să fie bine, dar din păcate nu sînt şanse la medalii, e imposibil", a spus şi Sara Timea.

Cel mai relaxat dintre ei este mezinul Iulian Pîtea. "Nu am emoţii deloc pentru că e prima mea participare. Medalia va veni în 2018", a mărturisit săritorul cu schiurile în vîrstă de 16 ani.

Lotul României:
- Schi alpin: Alexandru Barbu (slalom uriaş şi slalom special), Ioan Achiriloaie (coborîre), Ania Caill (slalom super-uriaş, slalom special, combinată alpină);
- Schi fond: Timea Sara, Paul Pepene, Florin Pripici;
- Biatlon: Eva Tofalvi, Cornel Dumitru Puchianu;
- Sărituri cu schiurile: Iulian Pîtea;
- Patinaj artistic: Zoltan Kelemen;
- Skeleton: Dorin Velicu, Maria Mazilu;
- Sanie: Valentin Creţu (simplu, ştafeta), Nicolae Şovăială şi Alexandru Teodorescu (dublu sanie, ştafeta), Raluca Strămăturaru (simplu, ştafetă);
- Bob: Nicolae Istrate şi Florin Crăciun (dublu), Andreas Neagu, Paul Muntean, Dănuţ Moldovan, Bogdan Otavă (echipajul de 4), Maria Constantin şi Andreea Grecu (dublu).

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (5)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  04 Februarie 2014, 03:10

24 sportivi? Rau stam, incet, incet dispare sportu din Romania. Ce culori "vesele" are echipamentul oficial, mai lipseste coliva...Bafta sa aveti!

borat101
borat101  •  03 Februarie 2014, 11:33

Poate confuzi cu Olimpiada de Vara! Si lasa ca mai bine mai putini si mai concentrati cu sanse mai mari sa ajunga pe podium, decat sa fie peste 300 si majoritatea sunt copii de shtabi care au fost trimesi la Olimpiada pe pile doar sa faca vacanta.

borat101
borat101  •  03 Februarie 2014, 11:28

Bafta! Bunul Dumnezeu sa fie cu voi sa ajungeti cat mai sus!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează