SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SCHI ALPIN

Surpriză pe pîrtie » Cîştigător surprinzător la supercombinata: un elveţian accidentat, aflat la o singură probă la Soci

Sandro Viletta a dominat supercombinata
Sandro Viletta a dominat supercombinata

Articol de - Publicat sambata, 15 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 februarie 2014 23:50

Sandro Viletta a cîştigat ieri surprinzător supercombinata. Elveţianul care are probleme la spate a participat doar la o probă şi în aceea a reuşit să cîştige aurul.

Încă o zi la schi alpin, încă un cîştigător surpriză din rîndul băieţilor. Sandro Viletta nu se aştepta nici el să fie primul. Pînă ieri nu urcase pe nici un podium în această probă, nici în Cupa Mondială, nici la Mondiale sau Jocuri Olimpice.

"Nu credeam că e posibil. Ştiam că pot să schiez rapid. Mi-a plăcut zăpada de aici, de la Soci, şi mi-am dat seama că e şansa mea. Era posibil să urc pe podium, dar aveam nevoie de o zi perfectă", a spus schiorul în vîrstă de 28 de ani. De fapt, aceasta era singura lui şansă pentru că nu mai participă la altceva.

Lucrurile însă nu păreau a sta atît de bine, după coborîre. Era al 14-lea, dar a făcut o manşă de slalom foarte bună. Cel mai răsunător succes al său pînă ieri era o victorie în Cupa Mondială la Super G în 2011.

Din 2012 însă au început problemele sale la spate, după o căzătură. "Au fost vremuri grele pentru mine, mai ales în ultimii doi-trei ani", a adăugat elveţianul. Durerile l-au împiedicat să se antreneze vara trecută.

În spatele său s-au clasat croatul Ivica Kostelici şi italianul Cristof Innerhofer. Kostelici, 34 de ani, este la a treia medalie de argint la JO, aurul ocolindu-l de fiecare dată. Cel mai mult dintre medaliţi s-a bucurat italianul.

Pentru că spune că la antrenamente nu face niciodată slalom, el fiind specialist al probelor de viteză. Din nou favoriţii n-au urcat pe podium, la fel ca la coborîre, cînd s-a impus austriacul de 23 de ani, Matthias Mayer. Mîine are loc proba de Super G şi surprizele pot apărea din nou.

605621-program-sambata.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează