SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  POLO

Naționala masculină de polo a României și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice de la Paris » Ce spune antrenorul „tricolorilor”

Bogdan Rath alături de jucătorii săi FOTO Imago Images
Bogdan Rath alături de jucătorii săi FOTO Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 17 februarie 2024 20:09 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 23:23

România a fost repartizată în grupa A și va întâlni Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntenegru la Paris. Nu o să ne mulțumim doar cu această calificare”, a transmis Bogdan Rath, selecționerul naționalei masculine. 

Băieții antrenați de Bogdan Rath au avut o zi plină de emoții, mai întâi au aflat că vor merge la Paris, după ce s-a eliberat un loc prin retragerea echipei Africii de Sud, și apoi a avut loc și tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice.

„Tricolorii” au fost repartizați în grupa A și vor întâlni Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntegru. În grupa B au fost distribuite Australia, Serbia, Franța, Ungaria, Japonia și Spania. Primele patru clasate vor avansa în sferturi de finală. Partidele din grupe se vor disputa în Paris Aquatics Center, iar fazele eliminatorii în Paris La Défense Arena. Turneul olimpic de polo este programat între 27 iulie și 11 august. 

Bogdan Rath, antrenorul României: „Sper să facem o figură frumoasă”

„Sunt foarte fericit pentru această calificare. E încununarea unei munci pe care am dus-o cu acești băieți aproape doi ani. Am urmat un traseu în care am avut Campionate Europene, Cupa Mondială, din nou Europene și Mondiale. Aveam absolut nevoie de un asemenea rezultat și sper să stăm cât mai mult în acest circuit de competiții. La Paris, sper să facem o figură cât mai frumoasă. Nu o să ne mulțumim doar cu calificarea”, a spus Bogdan Rath, antrenorul României, pentru GSP.ro.

Adversarele României au experiență la nivel olimpic. Croația, campioana mondială de la Doha, are trei distincții cucerite la Jocurile Olimpice: un aur în 2012 și două arginturi, în 1996 și 2016. La ediția precedentă s-a oprit în sferturi de finală. 

CSM București și testul danez decisiv pentru calificarea directă în „sferturile” Ligii Campionilor
LIGA CAMPIONILOR
CSM București și testul danez decisiv pentru calificarea directă în „sferturile” Ligii Campionilor

Italia, vicecampioana mondială de la Doha, are trei titluri olimpice: în 1948, 1960 și 1992. La ultimele trei ediții a fost pe doi, pe trei, respectiv pe șapte. Grecia este vicecampioana olimpică en titre. Echipa SUA a fost campioană olimpică în 1904, iar la Tokyo a fost pe șase. Muntenegru a pierdut trei finale mici la Jocurile Olimpice în 2008, 2012 și 2016, la Tokyo a fost pe opt.

Cea mai bună performanță olimpică a naționalei masculine a României este clasarea pe locul patru la ediția din 1976. România a participat ultima oară la o ediție de JO în 2012, la Londra, unde a ocupat locul 10. Cosmin Radu, component al acelei echipe, a vorbit pentru GSP.ro despre reușita actualei generații.

„Este reușita băieților, care și-au dorit foarte mult, au muncit foarte mult și au reușit să demonstreze că merită să fie acolo. Este reușita staff-ului tehnic, care a știut să îi pună în teren și să obțină maximum de la ei, și este reușita oamenilor din federație, care au pus umărul și s-au asigurat că jucătorii și staff-ul vor avea toate condițiile să reușească. 

Este o muncă de echipă extraordinară și cu puțină șansă mergem la Jocurile Olimpice după 12 ani. Este un lucru extraordinar pentru toți iubitorii poloului românesc”, a spus unul dintre cei mai buni poloiști pe care i-a avut România.

E o calificare miraculoasă. S-a trecut de la agonie la extaz, nimeni nu se mai aștepta după înfrângerea cu Muntenegru. Sunt foarte bucuros pentru băieți, vor avea și ei parte de experiența cea mai frumoasă din viața unui sportiv. Vor trăi și ei, așa cum am trăit și noi, acele săptămâni de vis la Jocurile Olimpice – Andrei Iosep, component al echipei calificate la JO 2012

Citește și: 

Înfrângere clară pentru România în fața Portugaliei în Rugby Europe Championship » „Stejarii” vor evolua în semifinale contra Georgiei pe terenul acesteia
Rugby Europe Championship
Înfrângere clară pentru România în fața Portugaliei în Rugby Europe Championship » „Stejarii” vor evolua în semifinale contra Georgiei pe terenul acesteia
Sabrina Ionescu mărește miza în duelul cu Stephen Curry de la All Star Game: „Am vrut de la început să fie condiții identice”
ALL STAR GAME
Sabrina Ionescu mărește miza în duelul cu Stephen Curry de la All Star Game: „Am vrut de la început să fie condiții identice”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
doublem
doublem  •  20 Februarie 2024, 13:33

Fantastic! A trebuit să treacă peste 8 ore ca mesajul inițial să fie postat, și asta exact după ce am încercat să îl scriu din nou. Probleme cu serverul anunțate dimineață explică.

doublem
doublem  •  20 Februarie 2024, 13:31

Domnule Rath, în primul rând felicitări pentru calificare! Vreau să ridic totuși o problemă. La Paris se va juca cu echipe de 12 jucători plus unul pe o listă suplimentară în caz de accidentare (nu știu dacă schimbarea odată făcută poate fi reversibilă în alte meciuri). În fiecare meci vom putea trece pe foaie maxim 12 jucători. E cred prima oară când se reduce nr. de poloiști de la 13, e o situație nouă dar care la JO se întâmplă la multe sporturi. Te califici pe un regulament și joci la turneu cu altul. Efortul va fi împărțit la mai puțini jucători. Strategia de a ne apăra agresiv pentru a menține scorul strâns indiferent de numărul de eliminări luate e slăbită deoarece avem un om în minus din start. Cum veți rezolva problema?

doublem
doublem  •  20 Februarie 2024, 05:25

Domnule Rath, felicitări în primul rând pentru calificare! Vreau să ridic o problemă totuși: la Paris loturile vor fi de doar 12 jucători plus un jucător suplimentar care poate fi introdus în caz de accidentare. Asta din ce am găsit eu prin regulamentul World Aquatics. Oricum pe foaia unui joc nu vom putea înscrie mai mult de 12. Cum gestionăm problema? Efortul va fi împărțit la mai puțini jucători. De asemenea, strategia care a mers cu apărare agresivă indiferent de câte eliminări luăm e slăbită având din start un jucător în minus.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează