SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

EXCLUSIV / VIDEO „Două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris!” » Simona Radiș visează să doboare recordurile Elisabei Lipă

Simona Radiș a primit trofeul GSP în cantonamentul din Italia FOTO Ionuț Iordache
Simona Radiș a primit trofeul GSP în cantonamentul din Italia FOTO Ionuț Iordache

Articol de , - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 18:39 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 20:01

Simona Radiș (24 de ani) este campioană mondială și europeană în proba de dublu vâsle, dar și „Sportivul Anului” 2023, alături de Ancuța Bodnar (25 de ani), în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor. Simona vorbește în exclusivitate pentru GSP.RO de planurile pentru ediția Jocurilor Olimpice de anul viitor de la Paris, dar și își setează un obiectiv măreț.

- Visul la Paris în 2024 cum sună? O medalie, două, trei... 
- Sincer, îmi doresc foarte mult două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Important ca până atunci să mă antrenez la fel de bine ca și până acum, să fiu sănătoasă și cu siguranță trebuie să stați cu ochii atât pe mine, cât și pe colega mea, Ancuța! Surprizele nu vor înceta să apară și vom avea nevoie de toată susținerea acolo. O să fie o competiție grea, dar noi avem obiective mărețe.

- V-ați gândit ce veți face după Jocurile Olimpice? Mai ales că o aveți exemplu pe doamna Lipă, cu o mulțime de medalii olimpice. Poate v-ați gândit să o egalați?
- Este un vis! Am spus la un moment dat că îmi doresc să o întrec pe doamna Elisabeta. Sincer, momentan, obiectivul nostru este Parisul. După aceea vom avea nevoie de o perioadă de pauză, de timp liber. Au fost ani încărcați, foarte grei. 

  • Cine este Elisabeta Lipă?
    • A obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase olimpiade, a fost de 25 ori campioană a României. În anul 2000, a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj. A fost portdrapelul delegației României la două Olimpiade, în 2000, la Sidney, și în 2004, la Atena

- Deci vine și vacanța.
- Probabil, va fi un liber de câteva luni, în care va trebui să ne deconectăm total și să ne bucurăm de viața cotidiană, de viața normală. Iar după aceea vom reintra în febra antrenamentelor și a competițiilor care vor urma să vină. Este greu de atins, doamna Elisabeta are un palmares extraordinar, dar merită încercat, merită să ne motivăm și să ne încurajăm cu acest gând. De ce nu?, așteptăm... Poate, într-o zi, noi vom fi cele care vor doborî recordul acesteia.

- Ce-ți place să faci în timpul liber? Ce vrei să faci imediat după Jocurile Olimpice?
- Să călătoresc mai mult când voi avea mai mult timp liber. Sunt o fire liberă, îmi place să explorez și să învăț despre culturi noi. Să văd locuri deosebite și să mă conectez cu natura și cu orașele vechi care iarăși îmi aduc o plăcere.

Familia trăiește, într-adevăr, mai intens decât noi. Se uită la fiecare cursă, ei au și plâns, au și râs. S-au bucurat. Ei respectă foarte mult munca noastră și ne susțin necondiționat de fiecare dată. Și-atunci când este bine, dar și atunci când nu este bine. Ne așteaptă cu drag acasă
Simona Radiș

Citește și:

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”
SUPERLATIVE 2023
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”
Elisabeta Lipă face bilanțul lui 2023: „Nu a fost un an rău, dar Jocurile Olimpice sunt unitatea de măsură. Vrem nu una, ci două-trei medalii de aur, să urcăm în clasament!”
JOCURI OLIMPICE
Elisabeta Lipă face bilanțul lui 2023: „Nu a fost un an rău, dar Jocurile Olimpice sunt unitatea de măsură. Vrem nu una, ci două-trei medalii de aur, să urcăm în clasament!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează