SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

VIDEO Marco Bezzecchi, atac furibund la Marc Marquez: „Este cel mai «murdar» pilot din MotoGP!”

Marco Bezzecchi (foto: Guliver/Getty Images)
Marco Bezzecchi (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 09:43 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 10:47

Marco Bezzecchi, pilotul Mooney VR46 Racing Team, a „dat de pământ” cu Marc Marquez, de la Repsol Honda. Spaniolul a fost implicat într-un accident cu italianul în virajul 4 al primului tur din Marele Premiu al Valenciei, provocându-i acestuia căderea de pe motocicletă. Apoi, Marquez s-a ciocnit cu Jorge Martin, de la Prima Pramac Racing, în al 6-lea tur, și ambii au abandonat cursa. 

Marele Premiu al Valenciei a fost adjudecat de Francesco Bagnaia, de la Ducati Lenovo Team. Podiumul a fost completat francezul Johann Zarco (Prima Pramac).

Francesco Bagnaia, din nou campion mondial în MotoGP » Rivalul Jorge Martin, scos din calcule după o ciocnire cu Marquez! Clasamentul final
TITLU
Francesco Bagnaia, din nou campion mondial în MotoGP » Rivalul Jorge Martin, scos din calcule după o ciocnire cu Marquez! Clasamentul final

După cursă, Bezzecchi s-a dezlănțuit la adresa lui Marquez: „A decis să-mi încheie cursa în al treilea viraj. A făcut același lucru pe care mi l-a făcut și în Thailanda: m-a lovit în spate. Problema este că de data aceasta m-a lovit mult mai tare și m-am rănit la umeri și la piciorul stâng. 

Stilul lui Marquez nu merită prea multe explicații. Au decis să nu arate reluarea accidentului pentru că acțiunea a fost foarte murdară. Este vorba despre Marquez, nimeni nu poate să se atingă de el. Se investighează, dar nu se ia nicio măsură. Comisarii nu-l sancționează niciodată pe Marc, deși este cel mai «murdar» pilot din MotoGP. Mereu se decide că e un simplu incident de cursă. Eu cred că, atunci când cauzezi căderea unui alt pilot meriți cel puțin o penalizare.

Am fost să vorbesc cu cei care ar trebui să ia măsuri, dar ei nu au vrut să vorbească cu mine. Mai târziu m-am dus să vorbesc cu Marc, dar a refuzat să discute cu mine. Mi-a spus că nu m-a văzut, dar asta e imposibil”, a declarat Bezzecchi, citat de marca.com.

Pilotul VR46 a comentat și „transferul” lui Marquez de la Honda la Ducati, pentru sezonul viitor: „Marquez nu-i va respecta pe pilotii Ducati, dar eu o voi face", a spus el.

Răspunsul lui Marc Marquez pentru Marco Bezzecchi

Marc Marquez a evitat să comenteze prea mult declarațiile italianului: „Nu voi pierde timpul cu Bezzecchi, da a venit la mine, dar nu voi face niciun comentariu pentru că ar putea fi nepotrivit. Cred că, atunci când se va maturiza, va regreta ce a spus. 

Acţiunea a fost clară din primul tur, dacă vrei să stai pe exterior pentru a-mi întoarce depăşirea în virajul 4, riști să pierzi. Punct”.

Marc Marquez a dat-o la pace cu Jorge Martin

După cursă, Jorge Martin a mers să-i ceară scuze lui Marc Marquez pentru accidentul horror provocat: „Ești OK, omule? Îmi pare rău, eram foarte concentrat, dar nu te-am văzut și, apoi, boom”, i-a zis pilotul Prima Pramac Racing. Spaniolii au dat-o la pace. „Te înțeleg, și eu mă pregăteam să-l depășesc pe Zarco în virajul 6. Stai liniștit, ai făcut ce aveai de făcut pentru a lupta la titlu, ai dat totul”, i-a răspuns Marc. 

VIDEO Momentul accidentului Jorge Martin - Marc Marquez

Francesco Bagnaia, din nou campion mondial la MotoGP

Pilotul italian Francesco Bagnaia (26 de ani) s-a impus în Marele Premiu al Valenciei şi a câştigat al doilea titlu consecutiv în MotoGP. Pe locul secund în cursă a venit italianul Fabio di Giannantonio (Gresini). Podiumul a fost completat francezul Johann Zarco (Prima Pramac).

Francesco Bagnaia și-a apărat titlul cucerit sezonul trecut în MotoGP, cu un total de 467 de puncte. În clasamentul general a fost urmat de spaniolul Jorge Martin (428) și de italianul Marco Bezzecchi (329). 

„Este un vis devenit realitate. Cred că a fost un sezon fantastic. Mereu am vrut să câștig ultima cursă din calendar, să pot avea o dublă sărbătoare. Nu putea fi mai frumos de atât”, a transmis Bagnaia, după cursă, potrivit gazzetta.it.

VIDEO Francesco Bagnaia a câștigat titlul mondial, după victoria din Marele Premiu al Valenciei

Citește și alte articole:

Incident șocant: și-a pălmuit adversarul pe circuit, de pe motocicletă, și a fost pedepsit aspru
MP AL QATARULUI
Incident șocant: și-a pălmuit adversarul pe circuit, de pe motocicletă, și a fost pedepsit aspru
Marc Marquez, număr neverosimil de căzături într-un sezon de coșmar: „Trebuia să dobor un record în acest an”
MotoGP
Marc Marquez, număr neverosimil de căzături într-un sezon de coșmar: „Trebuia să dobor un record în acest an”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează