SPORTURI  »  NATATIE  »  ALEGERI

Camelia Potec a fost aleasă preşedintele Federaţiei Române de Nataţie

sursă foto: Facebook
sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 01 noiembrie 2013 15:26

Camelia Potec, campioană olimpică în 2004, la Atena, în proba de 200 de metri liber, a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, post pentru care a fost unicul candidat.

Potec a fost votată în unanimitate de cei 83 de delegaţi prezenţi la Adunarea Generală de la hotelul Intercontinental din Capitală.

"Sînt conştientă că uşor nu va fi, dar sînt foarte ambiţioasă. Cînd îmi doresc ceva şi îmi pun în cap o idee o duc pînă la bun sfârşit. Iubesc acest sport, nu puteam să mă îndepărtez, să întorc spatele şi să mă îndrept spre un alt domeniu după abandonarea activităţii sportive, avînd în vedere situaţia nataţiei din România. Sper ca tinereţea să nu fie un impediment. Votul de încredere primit azi mă ambiţionează să nu le înşel aşteptările. Sper să reprezint acest sport tot cu mîndrie şi satisfacţii", a spus Potec, potrivit Mediafax.

Camelia Potec a afirmat că obiectivul în acest mandat este creşterea de sportivi care să obţină performanţe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. "Pe termen lung, Jocurile Olimpice ar trebui să fie planurile oricărei federaţii. Din păcate pînă la următoarea ediţie mai sînt doar doi ani şi jumătate. Cu părere de rău, dar este părerea mea, nu cred că ne vom întoarce de la Rio, dar de la Tokyo sunt ferm convinsă. Asta m-a ambiţionat să aduc un aer nou, ca Tokyo să fie similar cu Sydney", a completat Potec.

Camelia Potec îi succede în funcţie lui Viorel Păunescu, care va fi preşedinte de onoare al forului.

Potec, în vîrstă de 31 de ani, are în palmares, pe lîngă aurul olimpic din 2004, două medalii de bronz la Campionatele Mondiale (2001 - 200 m liber; 2009 - 1.500 m liber) şi patru medalii de aur, trei de argint şi zece de bronz la Campionatele Europene.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
blue_lion_ucv
blue_lion_ucv  •  02 Noiembrie 2013, 01:43
Postat de ovidiu_3003 pe 01 Noiembrie 2013, 15:11

Cine mai face Pentatlon Modern in ro ?

Cei 3 mari suporteri ai CS Clonei ! EugenPan craioveanu91 si ovidiu_3003!

cocojambo1
cocojambo1  •  01 Noiembrie 2013, 18:46

Pai Tiriac ce pazea, nu trebuia sa faca si fata ceva? De ce antrenoare, nu mai bine sef de federatie cu budget pe mana? Ca fosta sefa de club de natatie s a dovedit un bun admin si in promovarea tinerelor talente asa ca top sefa la federatie. Rahat unde vedeti voi asta, ce daca a luat medalii e si buna de sefa de federatie? Asta e tara si isi merita pe deplin soarta. Gunoiul EU.

iulian069
iulian069  •  01 Noiembrie 2013, 17:58

A photoshopat poza aia de zici ca e heidi klum :))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează