SPORTURI  »  NATATIE  »  CANOTAJ - CAMPIONATE MONDIALE

Lîngă podium » Canotoarele de la 8+1 au ratat medalia la Bled

Articol de - Publicat sambata, 03 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 02 septembrie 2011 21:08

Echipajul feminin de 8 plus 1 al României s-a clasat doar pe locul 4 la Bled. Calificarea la Olimpiadă a fost însă obţinută


Cea mai medaliată barcă a canotajului românesc, cea de la 8 plus 1 feminin, a ratat ieri pentru 71 de zecimi de secundă medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Bled (Slovenia). Marea Britanie le-a "furat" medalia "tricolorelor" pe ultimii metri, româncele fiind în medalii pînă la 1700 de metri.

Din 2006, de la ediţia de la Eton (Marea Britanie), e prima dată cînd România ratează medalia. De altfel, din ultimele zece ediţii de Mondiale, ţara noastră a lipsit de două ori de pe podium: Sevilla 2002 şi Eton 2006. De subliniat însă că România a obţinut cele mai bune rezultate cu barca de 8 plus 1 în ultimul timp la Olimpiadă, nu la Mondiale. De altfel, "tricolorele" nu au mai cucerit aurul mondial din 1999, clasîndu-se de atunci de cinci ori pe locul 2!

Risc asumat
Antrenorul lotului olimpic de canotaj, Mircea Roman, a schimbat faţă de ultimul timp componenţa bărcii de 8 plus 1. În primul rînd, tehnicianul le-a menajat pe Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu, care au tras şi în proba de doi rame, acolo unde au obţinut locul 5. Componente de bază în barca de opt, Lupaşcu şi Albu nu au fost nevoite să dubleze. "S-a văzut lipsa lor. Cu ele în barcă cred că eram pe podium", a spus Viorica Susanu ieri, pe post de comentator la Eurosport.

Pentru Olimpiadă însă, cu siguranţă că în barca de 8 plus 1 vor interveni mai multe schimbări, mai ales că Geta Andrunache, Viorica Susanu, Ioana Rotaru şi Aurica Bărăscu au revenit la antrenamente.

21 de medalii mondiale a adunat barca feminină a României de-a lungul timpului: 7 de aur, 6 de argint şi 8 de bronz

8 medalii la JO are România în proba de 8 plus 1 feminin: 3 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (1)
hofer
hofer  •  11 Septembrie 2011, 20:34

VIDEO Francezii ne iau iar la mişto: "Sportul naţional în România nu e fotbalul, e cerşitul" ............................................................. Nu mai cumparati la CARREFOUR....! Aratati Francezilor cartonasul Rosu... ............................................................. Daca esti Roman adevarat transmite acest mesaj mai departe indiferent pe ce pagina esti ............................................................ VIVA LA ROUMANIE!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează