SPORTURI  »  NATATIE  »  AQUA CHALLENGE MAMAIA 2012

Maraton în apă » Cîştigătorii de la Aqua Challenge Mamaia 2012

Articol de - Publicat duminica, 05 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 05 august 2012 22:01

Plaja Casino din staţiunea Mamaia a găzduit sîmbătă dimineaţa Aqua Challenge Mamaia 2012, a doua ediţie a celui mai important maraton de înot în ape deschise din România, organizat de Clubul Sportiv Atena, patronat de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea, şi echipa Smartatletic, în parteneriat cu DJST, reprezentantă de directorul adjunct, Mihai Orzan.

Faţă de prima ediţie, desfăşurată anul trecut, numărul celor participanţilor s-a dublat, în jur de 200 de iubitori ai înotului fiind prezenţi la start. Printre ei au fost şi nume importante ale înotului românesc, Anca Pătrăşcoiu, prima medaliată olimpică din istoria înotului feminin românesc (bronz la 200m spate la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984), Dragoş Coman, Simona Păduraru şi Nicu Ivan, multipli medaliaţi la Campionatele Europene şi Mondiale şi participanţi la Jocurile Olimpice, şi Ionela Cozma, fostă dublă campioană mondială de tineret.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat Elena Frîncu, fost director DJST şi membru al COSR, şi Octavian Tileagă, antrenorul care l-a lansat către marea performanţă pe Răzvan Florea. "Este un eveniment deosebit care te convinge că mişcarea face bine", a spus Elena Frîncu.

Noutatea celei de-a doua ediţii a fost introducerea probei superscurte, desfăşurată pe distanţa a 500m, care a adus la start zeci de copii de la cluburi din toată ţara. De asemenea, adulţii amatori de înot au avut ocazia să se întreacă pe aceeaşi distanţă. Startul în probele de 1.500m şi 5.000m a fost comun, concurenţii de la proba cea mai dificilă parcurgând traseul balizat şi asigurat de Asociaţia Naţională a Salvamarilor şi Scafandrilor, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de trei ori.

Primul sosit în proba de 5.000m a fost câştigătorul de anul trecut, Bogdan Urichianu, în timp ce competiţia fetelor i-a revenit Ionelei Cozma. Câştigătorii au primit diplome, cupe şi medalii, iar primii cinci clasaţi în proba de 5.000m la feminin şi masculin au fost recompensaţi cu premii în bani.

La final, a fost organizată o tombolă la care au participat toţi cei înscrişi la concurs, doi dintre aceştia primind câte o tabletă prin tragere la sorţi. "Suntem foarte bucuroşi pentru că numărul de participanţi a crescut simţitor faţă de anul trecut şi ne-am apropiat de 200 de participanţi. Cred că această probă nouă pe care am introdus-o în concurs, cea de 500m, a fost un plus pentru competiţie. Nu ne rămâne decît să-i felicităm pe cei care au terminat pe primele locuri şi să le mulţumim tuturor celor care au luat parte la această competiţie, pentru că fiecare se poate simţi un învingător", a spus la final Răzvan Florea.

Cîştigători:

Proba lungă - 5.000m:
General: Bogdan Urichianu
Categoria Elite masculin: Bogdan Urichianu
Categoria Elite feminin: Ionela Cozma
Categoria 18-29 ani masculin: Denis Trifoi
Categoria 30-39 ani masculin: George Munteanu
Categoria 40-49 ani masculin: Martin Liptak
Categoria peste 50 ani: Ion Stan
Categoria 18-29 ani feminin: Paula Georgescu
Categoria  40-49 ani feminin: Anca Pătrăşcoiu

Proba scurtă - 1.500m
General: Alexandru Sabău
Categoria juniori: Alexandru Sabău
Categoria junioare: Iulia Cotinghiu
Categoria 18-29 ani masculin: Alexandru Diaconu
Categoria 30-39 ani masculin: Dragoş Coman
Categoria 40-49 ani masculin: Doru Ivan
Categoria peste 50 ani: George Poroineanu (71 de ani)
Categoria 18-29 ani feminin: Emma Malcomete
Categoria 30-39 ani feminin: Simona Axinte
Categoria  40-49 ani feminin: Daniela Burac

Proba superscurtă - 500m
General: Teodor Aneste
Categoria 10-13 ani băieţi: Alexandru Stoica
Categoria 10-13 ani fete: Cristina Nedelea
Categoria 14-17 ani fete: Floria Simion
Open masculin: Teodor Aneste
Open feminin: Iulia Bălăceanu

Click aici pentru rezultatele complete ale concursului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează