SPORTURI  »  NATATIE  »  ÎNOT

"Naţionale" fără Potec » Prima competiţie internă la care Camelia Potec nu participă după 18 ani consecutivi

Camelia Potec s-a despărţit cu greu de sportul pe care l-a practicat timp de două decenii // Foto: Cristi Preda
Camelia Potec s-a despărţit cu greu de sportul pe care l-a practicat timp de două decenii // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 18 iunie 2013 21:19

Pentru prima dată în ultimii 18 ani, Campionatele Naţionale, ce vor debuta azi, nu o vor avea la start pe Camelia Potec.

De azi şi pînă duminică, bazinul olimpic din cadrul CSNB "Lia Manoliu" va găzdui întrecerile naţionale de înot rezervate seniorilor şi juniorilor. Vor fi 20 de probe la feminin şi tot atîtea la masculin, 17 la individual şi 3 ştafete.

Este competiţia la care Camelia Potec, cea mai valoroasă sportivă din istoria nataţiei româneşti, nu a lipsit la nici una dintre ultimele 17 ediţii. Din 1995, cînd a cucerit două titluri de campioană la junioare, la 200 şi 400 m liber, şi pînă anul trecut, cînd încă se pregătea pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Londra.

Campioana olimpică de la Atena 2004 va fi totuşi alături de competitori, dar nu va intra în bazin, ci va monitoriza întrecerile în calitate de consilier al preşedintelui FRN, Viorel Păunescu. După 20 de ani de sport, Potec a pus punct carierei competiţionale în decembrie 2012 şi s-a alăturat conducerii federale pentru a ajuta la revigorarea nataţiei româneşti.

Cel mai valoros înotător dintre cei peste 200 de participanţi la CN este vicecampionul european din 2010, Dragoş Agache, care s-a înscris în probele de 50 şi 100 m bras.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  15 Iulie 2013, 01:32

Ce treaba are Viorel Paunescu cu inotul?!Habar nu aveam ca este presedintele FRN :|

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close