SPORTURI  »  NATATIE  »  CM DIN CHINA

Viză de jurnalist » Răzvan Florea merge la CM din China în postura de comentator al postului naţional de televiziune

Răzvan Florea
Răzvan Florea

Articol de - Publicat vineri, 22 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 22 iulie 2011 16:54

Retras din activitate anul trecut, Răzvan Florea nu va rata Campionatele Mondiale de nataţie de la Shanghai.

Singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc a plecat spre China, unde duminică vor debuta probele de înot, din postura de comentator al postului naţional de televiziune. "Este un sentiment ciudat. Întotdeauna am mers la concursuri în calitate de sportiv. De data aceasta a trebuit să aştept o săptămână să-mi iasă viza de jurnalist. Voi da o mînă de ajutor şi voi comenta probele de înot. Îmi face o plăcere deosebită şi sper să mă descurc pe măsură. Cu siguranţă, vor fi emoţii, dar sper să scap de ele după primele zece minute", a mărturisit răzînd medaliatul cu bronz în proba de 200 metri spate de la Jocurile Olimpice din 2004, desfăşurate la Atena.

Prezenţa la Shanghai îi va ofero şansa de a se revedea cu foştii săi adversari din lupta pentru medalii, Markus Rogan şi Arkady Viatchanin, aflaţi încă în activitate, dar şi de a vizita unul dintre oraşele emblemă ale Chinei: "Nu am spus la nimeni că vin la competiţie, vreau să fie o mare surpriză. Abia aştept să dau ochii cu foştii mei adversari, cu care am rămas în relaţii foarte bune. În plus, voi avea şansa să mă plimb prin Shanghai, unde am mai fost în urmă cu cinci ani, la Campionatele Mondiale. Este un oraş frumos şi mă încîntă faptul că-l voi vedea de sus, fiind cazat la etajul 35. În plus, îmi place şi mîncarea chinezească".

"Să fim mîndri"
Fostul înotător speră ca singurii reprezentanţi ai României în probele de înot, Camelia Potec şi Dragoş Agache, să prindă măcar o finală. "Va fi o plăcere să-i comentez pe foştii mei colegi, iar dacă vor avea şi rezultate deosebite, va fi şi mai spectaculos. Indiferent de ce se va întîmpla, este important că înotul românesc însă are reprezentanţi la acest nivel. Va fi greu să obţină vreo medalie, dar nu imposibil, însă, dacă tricolorii se întorc acasă cu două participări în finale, trebuie să fim mândri. Camelia are deja o vârstă şi, chiar dacă deţine un palmares impresionant, îi va fi greu să înoate la nivelul din acest moment, astfel că o clasare în primele şase locuri ar fi o performanţă importantă. Pentru Dragoş, prezenţa în finală ar reprezenta o confirmare a muncii depuse în ultimul an", a spus Florea despre foştii săi colegi din lotul naţional.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează