SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  AUTO

Greșeala pe care șoferii români o fac iarna » Ce trebuie să faci pentru a-ți proteja mașina

Titi Aur (61 de ani) a vorbit despre greșeala pe care șoferii români o fac iarna și care poate afecta motorul mașinii. Foto: Imago
Titi Aur (61 de ani) a vorbit despre greșeala pe care șoferii români o fac iarna și care poate afecta motorul mașinii. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 10:10 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 10:12

Titi Aur (61 de ani) a vorbit despre greșeala pe care șoferii români o fac iarna și care poate afecta motorul mașinii.

Fostul pilot de raliuri îi sfătuiește pe șoferi ca iarna să nu mai stea minute întregi în parcare cu motorul pornit, așteptând ca acesta să se încălzească.

Greșeala pe care șoferii români o fac iarna

„Dacă pornesc motorul și îl las să meargă până când ajunge la temperatura normală de funcționare, va dura foarte mult, voi polua foarte mult și va ajunge foarte greu la acea temperatură. Ideal este ca atunci când pleci iarna, sau chiar și în perioade mai puțin reci, să pornești motorul și după câteva secunde poți să pleci de pe loc. Dar, atenție!, nu îl accelerezi, nu mergi la maximum, nu îl turezi. 

Motorul se va încălzi mai repede decât dacă stau pe loc, nici nu voi polua, nici nu voi gaza locul respectiv. Voi putea beneficia de o încălzire rapidă a motorului. Nu trebuie accelerat, supraturat. Motorul îl voi putea exploata la maxim doar atunci când e la temperatura ideală, începând de la 75-80 de grade poate fi solicitat în condiții normale”, a explicat Titi Aur într-un clip postat pe canalul său de YouTube.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează