SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

A murit "Penalty King" » Ion Constantin s-a stins din viaţă în urma unui atac cerebral

Ion Constantin (al patrulea pe rîndul de jos), în echipa României care a învins Franţa cu 15-0 în 1980 // Foto: Gazeta Sporturilor
Ion Constantin (al patrulea pe rîndul de jos), în echipa României care a învins Franţa cu 15-0 în 1980 // Foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 11 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 10 iunie 2012 23:13

Fostul mare internaţional de rugby Ion Constantin s-a stins din viaţă sîmbătă seara la doar 61 de ani, în urma unui atac cerebral.

Ion Constantin, fostul mare rugbyst român, a murit sîmbătă seara în urma unui accident vascular cerebral. "Am aflat şi eu că s-a enervat acasă, s-a certat cu cineva şi a fost dus de urgenţă cu slavarea la spital. Nu a mai putut fi salvat, din păcate", a declarat Pompilie Borş, preşedintele FR Rugby, fostul său coechipier în "naţionala" României.

Ion Constantin va fi înmormîntat marţi, iar în aceeaşi zi, la IRB Nations Cup, înaintea partidei România-Argentina Jaguars, se va ţine un moment de reculegere.

O carieră strălucită
Englezii l-au numit " Penalty King" pentru precizia cu care bătea loviturile de pedeapsă. A dominat rugbyul european prin loviturile sale de picior în anii '70-'80. A reuşit transformări chiar de lîngă steagul de colţ. A făcut parte din cea mai valoroasă echipă a României, o echipă care reuşea să învingă Franţa, Italia, Scoţia şi care se bătea de la egal la egal cu Ţara Galilor. A jucat doar la Dinamo Bucureşti.

A debutat în naţionala României într-un meci la Casablanca, împotriva Marocului, în 1971, şi a jucat în tricoul galben al primei reprezentative pînă în 1985, ultimul meci la Braşov, contra Italiei. În 1980 a făcut parte dintr-o selecţionată internaţională care a jucat un meci test cu Ţara Galilor. Ion Constantin a marcat 17 puncte din totalul de 25 reuşite de selecţionata lumii.

Meciul de neuitat însă pentru centrul român rămîne însă disputa cu Franţa, de pe stadionul Giuleşti, din 1980, cînd "stejarii" s-au impus cu 15-0. Toate punctele au fost reuşite atunci de "numărul 12"!

100 de puncte a marcat pentru România Ion Constantin în cele 51 de ori în care a îmbrăcat tricoul "naţionalei"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
policefun
policefun  •  13 Octombrie 2012, 07:34

Odihneste-te in pace TATAIE. Ne-ai umit pe toti cu loviturile TALE de picior, cu transformarile TALE ( mai ales cu cea de la 55m de pe stadionul Giulesti la acel memorabil meci cu Franta). Ai fost bun, foarte bun poate cel mai bun. NU TE VOM UITA NICIODATA cei care am apucat sa prindem putin balonul oval atat de jucaus, dar mai ales cei care am avut privilegiul sa te vedem sau mai ales sa te atingem intr-un meci. DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA. Multumim pentru ce ne-ai invatat. Sunt mandru ca am fost adversarul TAU in mai multe meciuri. Vei ramane vesnic in sufletele noastre.

octavianus
octavianus  •  11 Iunie 2012, 12:46

INCA O REMACA CA SA INTELEGEM CE A INSEMNAT PT RUGBYUL ROMANESC UN PENALTY KING, AM URMARIT SAPTAMANA TRECUTA SEMIFINALELE SI SAMBATA FINALA TOP 14 DIN FRANTA, SIGUR JOCUL A FOST INCANTATOR DAR ATENTIE IN TOATE 3 MECIURILE NU S-A INSCRIS NICI UN ESEU TOTUL A FOST DECIS CU PICIORUL, LOVITURI DE PEDEAPSA SI 2 -GOLURI...ASTA FACE UN PENALTY KING POATE DECIDE TOTUL....

octavianus
octavianus  •  11 Iunie 2012, 12:41

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA ! AR TREBUI INMORMANTAT CU TOATE ONORURILE CE SE CUVIN UNUI MARE CAMPION....DIN PACATE OAMENI CA EL DISPAR ATAT DE CURAND DINTRE NOI SI IN LOCUL LOR RAMANE UN MARE GOL. RESPECT SI O VESNICA ADUCERE AMINTE !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează