SPORTURI  »  RUGBY  »  ECHIPA NAŢIONALĂ

Alin Petrache: "Plecăm cu prima şansă în dubla cu Uruguay, dar nu trebuie să ne considerăm deja calificaţi"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2010 00:00

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat într-o conferinţă de presă, că echipa naţională a României are prima şansă în barajul de calificare la Cupa Mondială, pe care îl va disputa în două manşe împotriva selecţionatei din Uruguay.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat într-o conferinţă de presă, că echipa naţională a României are prima şansă în barajul de calificare la Cupa Mondială, pe care îl va disputa în două manşe împotriva selecţionatei din Uruguay.

"În programul meu pentru conducerea Federaţiei Române de Rugby, la primul punct se afla reconstrucţia acestui sport în România. Meciul cu Uruguay face parte din această reconstrucţie, pentru că această calificare pe care o vom juca în 13 şi în 27 noiembrie este foarte importantă pentru toată suflarea rugbystică. Consider că plecăm cu prima şansă la calificare, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche. Mergem la Montevideo să cîştigăm. Vom avea lotul din care vor face parte cei mai buni jucători ai României la ora actuală şi vrem să ne întoarcem cu o victorie", a spus Petrache, potrivit mediafax.

Centrul Ionel Cazan a adăugat că sud-americanii vor fi foarte motivaţi de faptul că vor avea ocazia să se califice pentru prima dată la turneul final din 2011 din Noua Zeelandă: "Acest meci va fi unul foarte greu, deoarece Uruguayul îşi va dori foarte mult să se califica pentru prima dată la o Cupă Mondială. Vom face tot ce depinde pentru a cîştiga meciul de la Montevideo. Sînt sigur că antrenorii şi-au făcut bine treaba şi au reuşit să-i aleagă pe cei mai buni 24 de jucători. Mergem acolo cu prima şansă şi cred că acest lucru se va vedea la finalul meciului".

Delegaţia României va pleca spre Roma, duminică, în jurul orei 14.00, unde cei 12 jucători care evoluează în străinătate vor face joncţiunea cu restul lotului. De la Roma, delegaţia va pleca spre Buenos Aires (Argentina), unde "stejarii" se vor pregăti în zilele de 8, 9 şi 10 noiembrie. După cele trei zile de pregătire din Argentina, întreg lotul se va deplasa cu avionul spre Montevideo.

Echipa de rugby a României va întîlni reprezentativa Uruguayului în barajul de calificare la Cupa Mondială de anul viitor. Partida tur este programată la data de 13 noiembrie la Montevideo, în timp ce returul va avea loc pe 27 noiembrie, la Bucureşti.

Biletele pentru partida România-Uruguay au fost puse în vînzare miercuri, la preţul de 5 şi 10 lei, iar oficialii federaţiei au anunţat că suporterii care vor veni la stadion îmbrăcaţi cu haine de culoare galbenă sau care vor avea asupra lor steaguri cu tricolorul vor putea intra gratuit.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
redsef2005
redsef2005  •  04 Noiembrie 2010, 13:03

O corectie necesara la cele spuse de Cazan: Uruguay a participat pana acum la doua editii de Cupa Mondiala, are chiar doua victorii in grupe. La prima editie, în 1987, a batut Spania, iar in 2003 a batut Georgia. In rest, succes, baieti!!! Romania a participat pana acum la toate cele sase turnee finale, ar fi pacat sa nu continuam!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează