SPORTURI  »  RUGBY  »  NOUA ZEELANDĂ-AUSTRALIA 20-6

All Blacks peste tot » Noua Zeelandă a învins Australia şi joacă finala cu Franţa

Corry Jane prinde balonul între doi
australieni: David Pacock (stînga) și Digby Ioane (dreapta). FOTO Reuters
Corry Jane prinde balonul între doi australieni: David Pacock (stînga) și Digby Ioane (dreapta). FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 16 octombrie 2011 21:52

Noua Zeelandă nu a dat nici o şansă Australiei şi va juca pe 23 octombrie, la Auckland, finala contra Franţei

Hipnotizaţi, parcă, de haka neozeelandeză de la începutul meciului, australienii au încasat imediat un eseu pe Eden Park. În minutul 5, Ma'a Nonu a trecut prin toată apărarea Wallabies şi a făcut fericiţi 60.000 de oameni. Piri Weepu a mai transformat două lovituri de pedeapsă în prima repriză, iar Aaron Cruden a reuşit un dropgol. De partea cealaltă, australienii au răspuns doar prin lovitura de pedeapsă a lui James O'Connor şi dropgolul lui Quade Cooper. La pauză era 14-6 pentru neozeelandezi, australienii reuşind rar să intre în 22-ul All Blacks.

Dominare şi atît
În partea a doua, Australia a riscat mai mult. A fost de multe ori aproape de a ajunge la eseu, dar neozeelandezii s-au apărat senzaţional. Pe tabelă, puncte a pus tot Noua Zeelandă, transformerul Piri Weepu reuşind alte două lovituri de pedeapsă. S-a terminat 20-6, iar Noua Zeelandă a stabilit alte recorduri la Cupa Mondială: peste 2000 de puncte marcate şi 95 de meciuri consecutive în care înscrie cel puţin un eseu.

"All Blacks au arătat că sînt mai mult decît capabili să cîştige Cupa Mondială", a declarat Robbie Deans, antrenorul Australiei, în timp ce tehnicianul Noii Zeelande e foarte mulţumit de evoluţia elevilor săi. "Sînt mîndru de jucători, apărarea a fost excelentă. Mai avem mult de lucru, încă nu s-a terminat. Ce e mai greu de-abia acum urmează", a spus Graham Henry.

26 de meciuri oficiale a jucat Richie McCaw împotriva Australiei, stabilind un nou record pentru Noua Zeelandă

764 zile au trecut de cînd Noua Zeelandă a pierdut ultimul meci oficial pe teren propriu

9171 zile au trecut de cînd Australia a cîştigat ultimul meci oficial pe Eden Park

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cangurul
cangurul  •  17 Octombrie 2011, 10:46

Nu stiu cum a fost inteles meciul in Ro dar de aici s-a vazut clar echipa mai buna.Mult mai buna.ALL BLACKS ne-au dominat categoric:linii, inaintare,gramada.Chiar si fara Carter, sunt invincibili.Noi am avut noroc contra Springbooks dar vorba romanului, Franta a mancat cacat la ce noroc au avut cu galezii.Eliminare cum numai in emisfera nordica se da pt. ca aici comentatorii radeau cu lacrimi de decizia irlandezului-francez.Inaintare ioc, tuse foarte bune,"picior" bun si gramada varza cu carne.Concluzia:GO ALL BLACKS!!!!!!!!!!!

mad_musu
mad_musu  •  17 Octombrie 2011, 08:01

frumos meciul neozeelndezii au lasat impresia k pot marca cand doresc au fost cu o clasa peste australieni imi e mila de franta dar... sunt in finala

eu2
eu2  •  17 Octombrie 2011, 05:39

ma si mir ca nu au jucat exact ca kktul de steaua lu iliesta.glumesc,e ultimul sport in care scribii lu belciug nu au intrat.COMENTATI BA LABAGIILOR MECIUL!ASTA E TOT DUPA ACESASTA DEMONSTRATIE DE SPORT?10 RANDURI?A... AU AVUT MECI CACAREZELE LU belciug si tre sa umpleti sase pagini de ineptii becaliene.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează