SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Aproape să paralizeze » Fisură de coloană cervicală şi absenţă 6 luni de pe teren pentru un rugbyst de la Baia Mare

Articol de - Publicat marti, 01 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 30 septembrie 2013 20:18

Neozeelandezul Jeremy Cave a suferit o gravă accidentare în meciul de sîmbătă, cu Steaua. "Nu-mi mai simt picioarele", le-a spus coechipierilor, în timpul meciului, centrul de la Baia Mare.

Ştiinţa Baia Mare s-a calificat sîmbătă pentru a cincea oară consecutiv în finala Super Ligii Naţionale de rugby, după ce a trecut în semifinale cu 26-16 de Steaua.

Băimărenii au întors scorul de la 8-16, dar pe final au plătit scump. În minutul 71, în urma unui meleu, centrul neozeelandez Jeremy Cave s-a accidentat grav, rămînînd întins pe gazon. "Nu-mi mai simt picioarele", le-a spus el coechipierilor şi staff-ului medical.

A fost imediat imobilizat şi dus de urgenţă la spital. "A fost suspect de o ruptură cervicală, dar, din fericire, diagnosticul a fost doar de fisură cervicală", a declarat antrenorul Eugen Apjok.

Ziua de naştere în spital
Jeremy Cave a împlinit chiar ieri 27 de ani. A fost o zi tristă pentru el. Printre tomografii, RMN-uri şi alte investigaţii, neozeelandezul nu s-a mai gîndit la tort şi lumînări. "Va trebui să stea trei luni cu gîtul imobilizat într-un guler ghipsat, iar pe teren se va întoarce efectiv după şase luni", a dezvăluit Apjok.

Unul dintre rugbyştii importanţi ai vicecampioanei Baia Mare, Cave nu va putea juca în finala campionatului, sîmbătă, cu RCM Timişoara. "E o pierdere grea pentru noi, dar avem 25 de jucători plătiţi. Vom găsi un înlocuitor", a încheiat tehnicianul cu care Baia Mare a cîştigat trei titluri consecutive, în 2009, 2010 şi 2011.

Cele mai grave accidente
Rugbyul este recunoscut ca fiind un sport foarte dur, în care au loc frecvent accidentări grave. În România, două cazuri sînt foarte cunoscute. Cel al lui Alexandru Grădinaru, puştiul de 19 ani care şi-a secţionat coloana într-un meci al echipei sale, Universitatea Arad, împotriva celor de la Baia Mare, în 2010.

După trei luni şi jumătate a murit în spital, la Timişoara. În 2001, George Baltă, tînărul taloneur al Olimpiei Bucureşti, a rămas paralizat de la piept în jos după ce şi-a deformat coloana vertebrală în zona gîtului, avînd complet măduva secţionată.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează