SPORTURI  »  RUGBY  »  SCANDAL

Au dispărut foile din carnete! » Scandal monstru în semifinalele Superligii Naţionale de rugby

Timişorenii (în galben) şi constănţenii au făcut un joc foarte fizic // Foto: tion.ro
Timişorenii (în galben) şi constănţenii au făcut un joc foarte fizic // Foto: tion.ro

Articol de - Publicat luni, 08 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 septembrie 2014 01:58

Caz fără precedent! Din carnetele de joc ale celor mai buni jucători timişoreni au fost rupte file pe care erau puse vizele medicale! Aceştia nu au putut evolua, iar Farul Constanţa a cîştigat pe terenul campioanei: 9-0.

RCM Timişoara a pierdut sîmbătă seara semifinala cu Farul Constanţa, scor 0-9, după un meci început cu un mare scandal după 30 de minute de parlamentări!

Campionii nu au putut utiliza şase jucători, cei mai importanţi ai echipei: Vali Calafeteanu, Căpăţînă, Umaga, Kinikinilau, Fercu şi Fonovai. La inspecţia dinainte de joc, arbitrul Vlad Iordăchescu a descoperit că rugbyştii timişoreni enumeraţi aveau rupte filele cu vizele medicale din carnetele lor de joc!

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, prezent la partidă, a coborît după meci la vestiare şi a chemat poliţia pentru a face cercetări. Edilul a cerut rejucarea partidei, considerînd că echipa bănăţeană a fost sabotată!

"Am cerut arbitrilor să accepte revizarea, pe loc, de către directorul Policlinicii Sportive din Timişoara, doctorul Şerbănescu, prezent la stadion, pe baza înregistrărilor vechi din registrele Policlinicii, a carnetelor jucătorilor. Nu s-a acceptat. Cerem Federaţiei Române de Rugby rejucarea acestui meci. Egalitatea de şanse trebuie să funcţioneze în orice domeniu şi în orice împrejurare", a postat primarul Robu pe contul său de Facebook.

"Nu am văzut atîta corupţie ca în România!"
Antrenorul campioanei României, neozeelandezul Grainger Heikell, a fost mult mai tranşant. "Sînt trist pentru echipă şi jucătorii mei, am muncit tot anul. Sper că timpul ne va spune ce s-a întîmplat în culise. Corupţia mi se pare în plină desfăşurare în România. Nu acuz pe nimeni, dar e atît de greu de ignorat... Înainte au mai fost mici incidente, dar acum s-a pus capac. Ceva nu e în regulă, poate află şi lumea rugby-ului internaţional ce se întîmplă în România", a declarat Heikell.

Tehnicianul consideră rea-voinţă şi din partea oficialilor FRR. "Aceşti băieţi au evoluat tot sezonul, unii sînt jucători de naţională. Dacă exista înţelegere, ei puteau juca fără probleme".

Ipotezele dispariţiei foilor din carnete
În lumea rugbyului circulă mai multe variante cu dispariţia subită a foilor din carnetele de joc. Prima ar fi aceea că un oficial al federaţiei a comis fapta, Timişoara fiind în război deschis cu FRR după ce a anunţat că nu-şi va lăsa jucătorii să participe la acţiunile selecţionatei Bucureşti Wolves în Challenge Cup.

A doua variantă ar fi faptul că cineva a "lucrat" din interiorul clubului bănăţean, nemulţumirile fiind mari în rîndul jucătorilor după ce aceştia nu şi-au mai primit banii de cîteva luni bune.

A treia variantă ar fi faptul că un oficial de pe Litoral a sustras carnetele adversarilor şi a "triat" cei mai buni jucători timişoreni. Poliţia anchetează cazul, iar FRR a anunţat că va investiga şi ea ce s-a întîmplat.

Finală Farul-Ştiinţa Baia Mare
Ştiinţa Baia Mare şi Farul Constanţa se vor întîlni în finala Superligii Naţionale de rugby pe 13 noiembrie, pe stadionul "Arcul de Triumf" din Capitală.

Băimărenii au învins pe teren propriu cu 40-9 pe Dinamo, în timp ce Farul a cîştigat la Timişoara, 9-0. Baia Mare a obţinut ultimul titlu în 2011, în timp ce Farul s-a impus ultima dată în 1997.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
el_gringo
el_gringo  •  10 Septembrie 2014, 23:18
Postat de octavianus pe 08 Septembrie 2014, 13:59

Daca federatia nu ia masuri si nu se cere rejucarea meciului devine parte a acestei uriase pete de pe fata rugbyului romanesc.Asa ceva nu trebuie sa exista in acest sport, aceasta disciplina trebuie sa ramana una a corectitudinii si a barbatiei.In plus Calafeteanu, Fercu, Capatana sunt jucatori de lot national, cum sa le refuzi dreptul de joc din cauza ca nu au fila cu vizele medicale in carnet ?? Sunt ff curios care va fi deznodamantul acestei triste istorii si cred ca inclusiv cei de la Farul Cta. o echipa de mare traditie pe care o respect enorm, nu vor accepta sa joace intr-o finala in care s-au calificat gratie unei astfel de situatii sau profitand de ea ca sa fim echidistanti.

Ai fi fost surprins sa vezi ce bucurie a fost pe jucatorii farului la final cat si la imbarcarea in autocar,nu i-a deranjat absolut deloc aceasta victorie mincinoasa in care desi timisorenii au jucat cu rezervele ei nu au reusit sa le inscrie vreun eseu,noroc cu Iordachescu si cele 3 lovituri de pedeapsa date cum le-a dat..iar daca te uiti la inregistrarea meciului vei vedea cum a anulat timisorenilor un eseu valabil in primele minute..

el_gringo
el_gringo  •  10 Septembrie 2014, 21:14
Postat de sakamoto pe 08 Septembrie 2014, 10:37

Ar fi un act de drept, de omanie, sa se rejoace meciul. Altfel cel-cei- care au savirsit crima, ar jubila. FRR nu poate ramine indiferenta, la un asemenea act oribil! Pt ca ar dovedi complicitate cu infractorii! Fayr-play-ul caracterizeaza acest sport barbatesc, iar ticalosia, banditismul, escrocheria nu-ai au locul in rugby! Cred ca Dl Haralambie Dumitras, un om onest, va pune piciorul in prag si va dicta cea ce trebuie:rejucarea acestui meci! Please fayr-play!

FRR-ul a fost informat inainte de inceperea meciului si hotararea lor a fost sa nu accepte vizele provizorii ce vroiau timisorenii sa le puna atunci,medicul ce le pusese acum 2 luni fiind chemat de acasa si au refuzat ferm stabilind sa joace oricine in afara celor 6.Nu se va rejuca nimic...de fapt asta a si fost ideea de a-i scoate pe timisoreni din lupta spre titlu datorita refuzului lor de a da jucatorii selectionatei Lupii Bucuresti,e doar o razbunare jegoasa.Noul presedinte se pare ca a intrat in jocul celor vechi din federatie si e pe mana cu ei..Incredibil unde a ajuns si rugby-ul nostru..

robert1205
robert1205  •  08 Septembrie 2014, 21:26

Urmeaza Ştiinţa Baia Mare sa piarda dramatic finala Superligii Naţionale de rugby prin neprezentare in fata lui R.C. Consiliul Judetean Constanta (fosta FARUL). Handbalul apune, rugby rasare. la Constanta.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează